Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

Η πρόταση μου είναι απλή... και απευθύνομαι φυσικά στους υπεύθυνους της προβολής της πόλης μας, Δήμο, Νεολαία Κισάμου, Εθελοντές ΝΕΣΚ και σύλλογο ξενοδόχων.

Η πόλη έχει πολλά χάλαρα, ετοιμόρροπα και εγκαταλειμμένα, ειδικά στην Σκαλίδη, επειδή όμως οι ιδιοκτήτες δεν συγκινούνται να τα αναμαζώξουν πολύ περισσότερο να τα σουλουπώσουν, κάνω πρόταση να τοποθετηθούν στις προσόψεις των μαγαζιών (φυσικά με άδεια των ιδιοκτητών) ξύλινα τελάρα με κατάλληλες βίδες ώστε να τοποθετούνται αλλά και να απομακρύνονται εύκολα, με παλιές φωτογραφίες από την Σκαλίδη, την πάλαι ζωή της πόλης, επαγγέλματα που χάθηκαν, μαγαζιά που έκλεισαν. Κάτι σαν έκθεση, κάτι σαν λαογραφία, κάτι σαν θύμηση. 
 - Δυστυχώς εκεί (και αλλού) η κατάσταση είναι τραγική και εν όψη της τουριστικής περιόδου που αρχίζει, ας μην δείξουμε στους επισκέπτες μας αυτά τα χάλια που έχει τώρα η παλιά αγορά του Καστελλιού. 
Μάλιστα έτσι θα κερδίσουμε δυο πράγματα.... θα έχουμε καλύτερη αισθητική, οι άσχημες και ερημωμένες προσόψεις δεν θα φαίνονται, αλλά και θα τιμήσουμε και τον μεγάλο Ανυφαντή, μιας και οι φωτογραφίες θα είναι δικές του!!!
Τι λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: