Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κάτι τρέχει με τις πινακίδες που η δημοτική μας αρχή έχει αναθέσει σε εταιρεία του Ηρακλείου να τοποθετήσει σε 12 σημεία του Δήμου.
Πολλά τα παράπονα από τους επιχειρηματίες της περιοχής μας. 
Αν και το θέμα έχει ψηφιστεί από το Δ.Σ του δήμου μας, εντούτοις ορισμένες λεπτομέρειες του δεν ήταν κατανοητές εξ αρχής .... και τώρα που η εταιρεία ψάχνει για να γεμίσει τους πίνακες με διαφημίσεις, εμφανίζονται, προκαλώντας αγανάκτηση αλλά και πολλά ερωτηματικά.
Πρώτη αντίδραση από την τιμή, (ακούστηκε για 350 Ε δίχως ΦΠΑ), μετά οι διαφορετικές τιμές μέρα με μέρα (από 350Ε έπεσε σε 250Ε), μετά όλοι κατάλαβαν ότι θα λειτουργούσε εισπρακτικά κάθε χρόνο (η διαφήμιση που θα μπει θα είναι μια ένα χρόνο και για μια πινακίδα). Όλα αυτά δεν ήταν κατανοητά από την αρχή και δικαιολογημένα τώρα να δημιουργούνται προβλήματα, μιας και η ενημέρωση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. 
Μάλιστα από επιχειρηματία της περιοχής άκουσα ότι με 350 Ε ετησίως αυτός θα φτιάξει πάνω από 10 πινακίδες και όχι μια και για ένα χρόνο....
Τελικά μήπως αντί να βοηθήσουμε την κατάσταση θα την μπερδέψουμε περισσότερο; Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μια λύση μιας και από την μια οι ανεξέλεγκτες πινακίδες είναι εκτός από άσχημες και επικίνδυνες, αλλά και από την άλλη το καλλώπισμα δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των μικρών επιχειρήσεως, ειδικά τώρα που η οικονομική κρίση τους έχει τελματώσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: