Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου
Η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει ολόκληρη την Κρήτη με τις ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις να σημειώνονται κυρίως στα βόρεια προσήνεμα του νησιού. Από τις βραδινές ώρες της Μ. Παρασκευής αναμένεται σταδιακή ύφεση των καιρικών φαινομένων, αρχικά από τα Δυτικά.
Οι Βόρειοι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν με θυελλώδεις εντάσεις, ιδιαίτερα στα πελάγη, προκαλώντας και υψηλό κυματισμό, ενώ από τις βραδινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής αναμένεται σταδιακή εξασθένηση τους
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 8˚C έως τους 14˚C

Μ. Σάββατο 11 Απριλίου
Διαστήματα βελτίωσης αλλά και αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στις βόρειες ορεινές περιοχές της Ανατολικής Κρήτης. Μέχρι τις βραδινές ώρες του Μ. Σαββάτου αναμένεται περαιτέρω βελτίωση του καιρού.
Σταδιακά θα εξασθενήσουν και οι Βόρειοι άνεμοι με την ένταση τους να περιορίζεται στα 5-6 Μποφόρ στη Δυτική Κρήτη ενώ τοπικά έως και 7 Μποφόρ θα παραμείνει η ένταση τους στην Ανατολική Κρήτη
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από τους 10˚C έως τους 17˚C .

Κυριακή 12 Απριλίου
Αισθητά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την ημέρα του Πάσχα. Στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού θα επικρατεί ηλιοφάνεια.
ΟΙ άνεμοι θα διατηρούνται από Βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που θα κυμαίνονται από τα 3-4 Μποφόρ στη Δυτική Κρήτη ενώ στην Ανατολική Κρήτη θα φθάνουν έως και τα 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ καλά επίπεδα με την ελάχιστη στους 11˚C ενώ η μέγιστη αναμένεται να ξεπεράσει και τους 18˚C .
Καλός προβλέπεται να διατηρηθεί ο καιρός και την Δευτέρα του Πάσχα με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και τη θερμοκρασία σε πολύ καλά για την εποχή επίπεδα.
Εμμ. Λέκκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: