Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 Η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αλλά και περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση. 
Αυτό είναι το σκεπτικό του συμβουλίου επικρατείας το οποίο σήμερα πήρε άλλη μια απόφαση που θα ταράξει τα νερά ειδικά στα Φαλάσαρνα. Αποφάσισε οτι δικαίωμα χρήσης των ανωτέρω έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες που η γη συνορεύει με τις προς ενοικίαση παραλίες.
Όπως καταλαβαίνεται το πρόβλημα επικεντρώνεται μόνο για τα Φαλάσαρνα, μιας και οι άλλες παραλίες Μπάλος και Ελαφονήσι είναι δημοτικές ενώ στο Μαύρο Μώλος οι ιδιοκτήτες γης έχουν ως και σήμερα την εκμετάλλευση του αιγιαλού!
Πάντως ο δήμος προσέφυγε στην απόφαση αυτή τάχιστα και θα συζητηθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων στην 1 Απριλίου του 2016!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: