Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

…Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος
Καστέλι Κισάμου 4/4, 6:30μμ στο Δημαρχείο Κισάμου (πάνω όροφος) 
Έλα και συ στα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ. Έλα και συ στη συνάντηση όλων των μαθητών που νοιάζονται, σκέφτονται, αγωνιούν, προβληματίζονται, και με το κεφάλι ψηλά δεν δέχονται το μέλλον που μας ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς! 
Μας μιλάνε για το μεγαλείο της ΕΕ, για τις ευκαιρίες και τα προνόμια που έχουμε μέσα σε αυτήν!
Το «μεγαλείο» της ΕΕ:
•7,5 εκατομμύρια νέοι 15-24 ετών έξω από την εκπαίδευση και την εργασία.
•26 εκατομμύρια άνεργοι
•4,1 εκατομμύρια άστεγοι
•120 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.
•482 δισεκατομμυριούχοι σε όλη την ΕΕ.
Όσον αφορά την χώρα μας μόνο οι καταθέσεις Ελλήνων εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών στις ελβετικές τράπεζες υπολογίζονται γύρω στα 600 δις ευρώ. Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παράτεινε το μνημόνιο μέχρι τον Ιούνιο βαφτίζοντας το πρόγραμμα γέφυρα. Ετοιμάζονται να κόψουν κατά 50% τις επιδοτήσεις στο λάδι εφαρμόζοντας την νέα κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ, με τον εσωτερικό δανεισμό που δρομολογήθηκε, 300 εκατομμύρια ευρώ δεσμεύτηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λεφτά που χρωστάνε στους γονείς μας και δόθηκαν επιδοτήσεις στις τράπεζες. 
Λεφτά που θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί για το σχολείο και της ανάγκες μας. Λεφτά που θα μπορούσαν να είχαν δοθεί για αθλητικές εγκαταστάσεις, συντήρηση και αναβάθμιση του Σταδίου Κισάμου και του Θεοχαράκειου Γηπέδου.
Μας λένε ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα. Ότι είμαστε μικροί για να ασχοληθούμε με τις ζωές μας. 
Σκέψου….
Αν δεν αγωνίζονταν οι μαθητές θα καταργούνταν η Τράπεζα θεμάτων;
Μας λένε ότι είμαστε χαμένη γενιά. Θέλουν να μας πείσουν ότι στην επαρχία μένουν παιδιά δεύτερης κατηγορίας.
Διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει. Παλεύουμε για ένα σχολείο δωρεάν για όλα τα παιδιά.
Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό για όλους.
Που θα αναγνωρίζει την ανάγκη της κοινωνίας να έχει τεχνίτες, τεχνικούς και θα δίνει στέρεη και ουσιαστική γνώση για να μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της τεχνικής.
Έλα και συ στο Μαθητικά φεστιβάλ να συζητήσουμε, να αθληθούμε και να διεκδικήσουμε επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις για την πόλη μας.
Καστέλι 4/4 Δημαρχείο Κισάμου (πάνω όροφος)
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
15:00 Μαθητικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου (1ο vs 2ο Γυμνάσιο, ΓΕΛ vs ΕΠΑΛ), στο στάδιο Κισάμου.
18:30 Παιχνίδι «Άκου τι είπαν οι μαθητές», παρουσίαση ερωτηματολογίων για την ΕΕ
 Παρουσίαση της συλλογικής εργασίας «Social Media, μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσα παρακολούθησης» από μαθητές του ΓΕΛ Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: