Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΜΠΗΚΑΝ ΨΥΛΛΟΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ

35 διακρίσεις έχει τα τελευταία δυο χρόνια το Ελαφονήσι και άλλες τόσες περίπου Φαλάσαρνα και Μπάλος. Τώρα όταν το ενδιαφέρον ορισμένων για το περιβάλλον, την διαχείριση, προστασία ή την ανάδειξη των μοναδικών μας περιοχών, γίνεται δισέλιδο και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, με στοιχεία που μόνο ένα άτομο σε υψηλή θέση θα μπορούσε να δώσει άνετα..έ τότε "ψύλλοι " μπαινοβαίνουν στα αυτιά μου.
- Θα μου πείτε, σε τι αποσκοπεί ένα τέτοιο δημοσίευμα, όταν είναι γνωστό ότι η νυν δημοτική αρχή θα κάνει ότι καλύτερο περνάει από το χέρι της, άλλωστε αυτος είναι και ο σκοπός της κάθε δημοτικής αρχής...και γιατί άραγε (αν ήθελε το ρεπορτάζ) να αναδείξει τις προχειρότητες, τις αδυναμίες, τις παραλήψεις, δεν έγινε τότε που έπρεπε, αλλά τώρα; Μήπως τελικά ο σκοπός του δεν ήταν να θίξει τους πρώην αλλά για να προετοιμαστεί ... ο νυν; 
Δεν δικαιολογώ φυσικά κανένα αλλά αρχίζω να έχω "ψύλλους" ειδικά όταν ένα σχόλιο, ένα αρθράκι, καταντάει να γίνεται δισέλιδο .... υποκρισίας. 
Παρ΄ όλο που ο νυν Δήμαρχος ξεκαθάρισε όπως έπρεπε τα πράγματα με επιστολή του στην εν λόγω εφημερίδα, έχω μια υποψία οτι για αυτόν ήταν το δημοσίευμα και κακώς οι "άλλοι" δυσανασχέτησαν.
Ο καιρός θα δείξει και μακάρι να βγω ψεύτης...... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: