Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΟΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ


Ένας επίγειος παράδεισος, στα ανοιχτά της Βραζιλίας, προστατεύεται από την UNESCO και δέχεται μόνο 400 επισκέπτες ταυτοχρόνως. Πρόκειται για το νησί Fernando de Noronha, το οποίο βρίσκεται 220 μίλια απέναντι από τις ακτές της Βραζιλίας και είναι το μοναδικό στον κόσμο που δέχεται ορισμένο αριθμό τουριστών.

Οι παραλίες του χαρακτηρίζονται σχεδόν ερημικές και άψογες, τα δάση του είναι παρθένα και όποιος τυχερός το επισκεφθεί θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τη φύση, να κολυμπήσει δίπλα σε χελώνες και δελφίνια και να απολαύσει τα κρυστάλλινα νερά της φυσικής πισίνας Sancho Bay, που έχει σχηματιστεί ανάμεσα σε δύο βράχους, στο Praia do Atalaia.

Στην ουσία, το Fernando de Noronha είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που αποτελούν τις κορυφές μια υποβρύχιας οροσειράς, ηφαιστειακής προέλευσης, γι' αυτό και βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO. Επίσης, η τοποθεσία αποτελεί εθνικό θαλάσσιο πάρκο και ενδείκνυται για οικοτουρισμό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: