Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΩΠΑ

Σκαλίδη αρχές του 1980 .....τότε που όλα ήταν απλά και ωραία, τότε που οι άνθρωποι ήταν πάντα χαμογελαστοί και οι πλάκες διαδεχόταν η μια την άλλη!!!
Από αριστερα Μπάρμπα Αντώνης (Κοντοπυράκης) -Κωστής Πατερομιχελάκης- Κυριάκος Δαρατσιανός και ο Γιάννης Γιακουμάκης με τα ζωντανά του!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη ωραίο ήταν το Καστέλλι της εποχής του 60 αλλά ήδη η 10ετία του 80 είναι ρετρό, και είναι και η 10ετία των αναμνήσεων του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της περιοχής πλέον (λόγω ηλικίας). Να αρχίσεις τις δημοσιεύσεις και νεότερων από το 60 φωτογραφιών. Καλό το καφενείο του Κουτσουρέλη και τα εμπορικά του Μαρή και του Πατερομιχελή της δεκαετίας του 60, αλλά πλέον αποτελούν αναμνήσεις κι άλλα σημεία και πρόσωπα. Να βρεθούν φωτογραφίες με το παιχνιδάδικο του Φώτη και της Τσικιντίκενας, το ψιλικατζίδικο του Κάτη που αγοράζαμε δυναμιτάκια, το εφημεριδάδικο στην πλατεία πίσω από την εκκλησία, το περίπτερο του Συτζούλη, το κάτι άλλο, το μπιλιαρδάδικο του Μπίρμπιλου και η Πηνελόπη, η Κληματαριά και η στέσιον Ουάν, το Πικαντίλι και το μαγαζί του πατέρα σου, ο Στημαδώρης, ο Τζέγκας και η Τζέγκενα, ο σινεμάς του Σταματόγιαννη, οι δάσκαλοι της εποχής, ο Μαρκομίχελας η Καραδάκη, ο Λιούδης η Σημαντηράκη κλπ. Πολλές φωτογραφίες θα μπορούσαν να βρεθούν από τις κοινωνικές εκδηλώσεις και συναναστροφές στα σημεία της εποχής. Μπορείς να βάλεις ένα λινκ όσοι θέλουν να σου στέλουν φώτο σε κάποιο e-mail, έτσι θα βρεθούν πολύ σημαντικές φωτογραφίες της εποχής από ιδιώτες.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τα e-mail είναι στην δεξιά μεριά του μπλοκ. Φυσικά και αυτές οι φωτο είναι ενδιαφέρουσες και θα βρεις πολλές στο http://ganifantis.blogspot.gr/. Φυσικά ας ξεκινήσει και κάποιος άλλος να μαζεύει γιατί εγώ δεν ξέρω πλέον τι θα τις κάνω!!