Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ ή Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗΣ...

Επικοινωνούμε μαζί σας ως μια ομάδα παραθεριστών και κατοίκων της περιοχής, μετά από ευαισθητοποίησή της για την παράνομη λειτουργία  επιχείρησης Windserf σε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του Λαφονησιού.
Γιατί μετά από τόσες ημέρες και καταγγελίες στο ΥΠΕΚΑ, Τμήμα Περιβαλλοντος και Υδροοικονομίας Χανίων, την Κτηματική Υπηρεσία Χανίων (κ.Μαρινάκη), το Δήμαρχο Καντάνου κ. Δερμιτζάκη και τον Πρόεδρο της εταιρίας για το Λαφονήσι κ. Νταουντάκη, τα Λιμεναρχεία Χανίων, Παλαιοχώρας, Κισάμου, Αστυνομία Καντάνου, Χανίων ουδείς έχει κινητοποιηθεί, - πέρα από κάποια πρόστιμα- για να φύγει η εν λόγω εταιρία "surfisland", που λειτουργεί παράνομα στον ορμίσκο δίπλα στην τελευταία παραλία με καρέκλες της Καντάνου-Σελίνου.

Με λίγα λόγια, όποιος θέλει καταλαμβάνει με το έτσι θέλω την παραλία, τον αιγιαλό και ότι άλλο θέλει και μάλιστα λειτουργώντας επικινδύνως.. προς ίδιον όφελος.
 Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες που αποδεικνύουν την επικινδυνότητα με την οποία συνεχίζει η επιχείρηση να λειτουργεί, μη τηρώντας κανένα κανόνα ασφάλειας, με βάση το Γενικό κανονισμό Λιμένος, δίπλα  ακριβώς στους λουόμενους και εντός του μικρού κόλπου με την ανοχή τίνος πρώτα;
Οι φωτογραφίες λήφθησαν την 1/8/14 σε μεσημεριανή ώρα και ημέρα ανεμώδη, ενώ υπάρχει και σημερινό βίντεο με τις προσπάθειες επίδοξων σερφερ δίπλα στα κεφάλια των κολυμβητών.
Καταγγέλουμε το γεγονός και ελπίζουμε στην ευαισθητοποίησή σας, προκειμένου να τύχει  η περιοχή του σεβασμού που της αξίζει και να μη θρηνήσουμε, εξαιτίας ατυχήματος.
Με εκτίμηση, 
Για την ομάδα των παραθεριστών και κατοίκων
Σκαλιδάκη Εύα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχεδόν κάθε Κυριακή είμαι στο αγαπημένο μα και πονεμένο Λαφονήσι. Δυστυχώς οι αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα αυτό, αλλά θα σας πω κάτι που έπεσε στην αντιληψή μου πριν δύο Σαββατοκύριακα. Κατέβηκα στις ομπρέλες του δήμου Καντάνου Σελίνου μπροστά από την εν λόγω εταιρία μετά τις επτά το απόγευμα. Το θέαμα φανταστικό με το ηλιοβασίλεμα και τα windserfing να πηγαίνουν περα δώθε πολύ κοντά στην ακτή σα να μην υπάρχουν άνθρωποι τριγύρω. Πηγαίνω κοντά σε 2 πιτσιρικάδες serfers που ετοιμάζονταν και τους λέω να μην ερχονται κοντά γιατί υπάρχουν μικρά παιδιά , μεταξύ αυτών και το δικό μου. Σε 2 λεπτά έρχεται ένας τύπος με ένα kite serf και μου λέει κάτι γαλλικά στα οποία του δηλώνω ποιος είμαι και του ζητάω να μου δείξει την άδεια του και την ταμειακή του. Ο τύπος βγαίνει έξω σε λίγο έρχεται προς το μέρος μου και μου λέει σε πιο ήρεμο ύφος αυτή τη φορά δεν είναι περιοχή του Δήμου Κισάμου και δεν είμαι αρμόδιος να του κάνω έλεγχο. Φέυγοντας μετα από λίγο γύρω στις οκτώ και μισή βλέπω τους 2 πιτσιρικάδες μαζί με τον τύπο και άλλα 2-3 άτομα να στήνουν σκηνές δίπλα από το μαγαζάκι με τα windserfing. Τους φωτογραφίζω και τηλεφωνώ στην Αστυνομία. Μήπως έκανα λάθος....
Κογχυλάκης Κυριάκος συμβουλος τοπικής κοιν. Βάθης

Ανώνυμος είπε...

Ήμουνα και εγω μάρτυρας την περασμένη εβδομάδα κάποιων παρολίγο ατυχημάτων μεταξύ δυο Windsurfers που "μάθαιναν" το άθλημα με παρακείμενους κολυμβητές. Το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει καμμια σήμανση για διάδρόμο ωστε να μπορούν να πηγαίνουν τα Surf με ασφάλεια απο το σημείο εκκινησης στην παραλία μεχρι την θάλασσα.
Εχω δεί πολλές επιχειρήσεις να λειτουργούν σε άλλες παραλίες αλλα πάντα υπήρχε η κατάλληλη σήμανση και δινόταν οδηγίες.
Το να γίνεικάποιο ατύχημα με αυτές τις συνθήκες είναι ζήτημα χρόνου και τοτε (για να διασκεδάσουν τις ευθύνες τους) θα ευαισθητοποιηθούν ο Δήμος και οι λοιποί "αρμόδιοι" για να εξετάσουν τις τους όρους λειτουργίας της επιχείρησης.
Εως τότε καλο καλοκαίρι σε όλους!!!

Παναγιώτης Καλαποθάκης
Αθήνα

Δεμιτζάκης Γεώργιος είπε...

Κύριοι μήπως κτυπάται το σαμάρι για να πονέσει ο γάιδαρος?
Ουδέποτε ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου έδωσε άδεια για sefing στην ευαίσθητη περιοχή της Ελαφονήσου, όπως σας αναφέραμε και σε τηλεφωνική επικοινωνία.
Η διαχείριση του αιγιαλού αφορά την Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου, το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία, οι οποίες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί από τον Δήμο.
Οπότε για οποιαδήποτε αδράνεια των υπηρεσιών δεν ευθύνεται ούτε ο Δερμιτζάκης, ούτε ο Νταουντάκης