Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ..

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης « Ο Κάμπος» σας προσκαλεί:
Στην ημερήσια εκδρομή στο φαράγγι του Κάμπου με μπάνιο στην παραλία Πλατανάκια που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014. Ώρα αναχώρηση 8:00 π.μ από το Σελί.
Όποιος δεν θέλει να περπατήσει το Φαράγγι, θα μπορεί να πάει κατευθείαν στην παραλία Πλατανάκια. Παρακαλείστε να προσέλθετε με κατάλληλο εξοπλισμό (Μαγιό, αντιηλιακό κτλ) καθώς και με τα σχετικά εδέσματα (καλιτσούνια, ντολμαδάκια, μπριζόλες κτλ) και φυσικά κρασί.
Με το καλό να ορίσετε!!!!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Ο Κάμπος»

Λίγα λόγια για τα Πλατανάκια
Τα Πλατανάκια βρίσκονται 61km νοτιοδυτικά των Χανίων, 31km νότια της Κισσάμου και 5km βορειοδυτικά του χωριού Κάμπος. Η παραλία σχηματίζεται στην έξοδο του πανέμορφου φαραγγιού του Κάμπου, που ξεκινάει από το χωριό.Τα Πλατανάκια είναι ένας μικρός κόλπος, προστατευμένος από κόκκινους γκρεμούς, ο οποίος είναι σχεδόν πάντα έρημος. Η παραλία έχει άμμο στη άκρη και γίνεται βραχώδης πιο μέσα. Η όμορφη αυτή παραλία είναι μια ιδανική επιλογή για να μείνετε απομονωμένοι, ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Για να έρθετε στη παραλία μπορείτε να κατεβείτε το πανέμορφο φαράγγι του Κάμπου, μέσω του μονοπατιού που αρχίζει κοντά στο χωριό. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες.
Εάν προτιμάτε τις εκτός δρόμου περιπέτειες με 4x4, τότε μπορείτε να οδηγήσετε τον κακοτράχαλο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία από τον Κάμπο. Στη διαδρομή θα συναντήσετε αρκετούς φράκτες που έχουν βάλει οι βοσκοί. Παρακαλείστε να κλείνετε τις πόρτες, ώστε να μην φύγουν τα κοπάδια τους. Μετά από αρκετή ώρα θα φτάσετε σε ένα πλάτωμα, δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Εκεί πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητο και να περπατήσετε ως τη παραλία, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είσαστε ολομόναχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: