Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΛΕΡΓΙΑΝΩΝ

Υπογράφτηκε σήμερα στα Χανιά η σύμβαση για την ανάπλαση των Καλεργιανών, παρουσία του Δημάρχου Χανίων (τεχνική υπηρεσία) κ. Σκουλάκη Εμμ. και του δημάρχου Κισάμου κ. Μυλωνάκη Γεωρ. Έτσι κλείνει ένας κύκλος αναπλάσεων που αμ' τι άλλο θα δώσουν λίγο χρώμα και πνοή στα ξεχασμένα χωριά μας.
Να θυμίσω οτι έχουν ενταχθεί στο ολοκληρωµένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου ∆ήµου Κισάµου το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.250.000,00 Ευρώ, οι αναπλάσεις σε Πολυρρήνεια, Ρόκκα, Καλεργιανά, Κάµπο, Λούχι, Χαιρεθιανά (ολοκληρώθηκε) με χρονική διάρκεια υλοποίησης τους 20 μήνες. 
Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη του αποχωρούν δημάρχου κ. Μυλωνάκη είχε ειπωθεί ότι εκπονούνται ήδη µελέτες και για την Ποταµίδα, Κουκουναρά, Καλάθαινες, ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για εκπόνηση µελετών αναπλάσεων σε Πλάτανο, Καλυβιανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: