Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

EYΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΥ

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ και, ειδικότερα, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2007-2013 δύο ακόμα πολύ σημαντικών έργων ανάπλασης, ανακοίνωσε ο Δ. Κισάμου. Πρόκειται για το έργο «Ανάπλαση Οικισμού Πολυρρήνιας Δήμου Κισάμου» με προϋπολογισμό 468.000 Ευρώ και του έργου «Ανάπλαση Οικισμού Κάμπου Δήμου Κισάμου» με προϋπολογισμό 465.000 Ευρώ. Επ' ευκαιρίας λοιπόν των εντάξεων αυτών των δυο έργων, ο δήμος Κισάμου έβγαλε ανακοίνωση που:
 "Ευχαριστεί ιδιαίτερα τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Χανίων και τους μηχανικούς του δήμου μας που ωρίμασαν και υπέβαλλαν τις σχετικές μελέτες και επίσης ευχαριστεί την διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Κρήτης για την πολύ καλή συνεργασία που ανέπτυξαν.
Επίσης ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη ...
.......ο οποίος αφενός σχεδίασε το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα των ΟΣΑΠΥ που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ύπαιθρο, αφετέρου δε μας έδωσε εκείνες τις παρατάσεις που ζητήσαμε για να προετοιμάσουμε τους φακέλους, καθώς αντιμετωπίζουμε το σημαντικό θέμα της έλλειψης τεχνικού προσωπικού στο δήμο μας. Τα έργα αυτά αποτελούν δικαίωση και για τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη ο οποίος αφενός σχεδίασε το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα των ΟΣΑΠΥ που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ύπαιθρο και μάλιστα προβλέπεται να συνεχιστεί και στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Επιπλέον ευχαριστούμε ξανά τον κ. Αρναουτάκη γιατί μας έδωσε εκείνες τις παρατάσεις που ζητήσαμε για να προετοιμάσουμε τους φακέλους καθώς και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι αντιμετωπίζουμε το σημαντικό θέμα της έλλειψης τεχνικού προσωπικού στο δήμο μας. Ο δήμος Κισάμου θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ωρίμανσης και νέων έργων που θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια.
Μάλιστα η πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε ότι θα υπάρξει ανάλογο πρόγραμμα και στην νέα προγραμματική περίοδο, μας χαροποιεί και μας δίνει την ξεκάθαρη κατεύθυνση της ωρίμανσης και νέων έργων που θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια."

Δεν υπάρχουν σχόλια: