Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Και σούζα ο μικρός...... ναι αυτός που νομίζει ότι θα γίνει δήμαρχος σε κάμποσα χρόνια στην Κίσαμο. Σούζα στην κυριολεξία.....
Σήμερα τον πείραξε η έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο, ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής σε με εκδήλωση που είναι διαχρονική όπως ο Κισαμίτικος Αύγουστος και ανήκει στους δημότες.
Τώρα ο εν λόγω  προσπαθεί να βρει τρόπο να την κλείσει.....βλέπεις η προσφορά του είναι γνωστή στα πολιτισμικά γεγονότα της πόλης, χρόνια τώρα. Αλλά ατύχησε, τον πήραν στο ψιλό ακόμα και οι δικοί του.
Και .. αν τον πείραξε το βιβλίο που πουλιόταν από το περίπτερο ...τότε γιατί δεν τον πειράζουν ..τ΄άλλα.... 
Χμ...άλλα τον πειράζουν και δεν μπορεί να τα χωνέψει....τον πειράζουν οι μακροχρόνιες αδράνειες του, τα δεν μπορώ του, και τα εγωιστικά του καπρίτσια....θα του περάσει όμως. Και είμαι σίγουρος ότι θα μάθει σιγά-σιγά......να λέει και την αλήθεια!!! 

Υ.Σ Χαίρομαι δε που διαδίδει ότι δεν διαβάζει ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ.......χαχαχχα

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ή ΜΗΠΩΣ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ;
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΜΦΑΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

αν εννοείς ότι οι φωτογραφίες είναι του Ανυφαντή..κάνεις λάθος..ο επαγγελματίας φωτογράφος πουλάει άρα δεν είναι δικές του, είναι του αγοράζων.... όσο για τις προσπάθειες που έγιναν για να μην χαθούν τουμπεκί ψιλοκομμένο..βαλτέ.
οι καλλιτεχνικές φωτογραφίες είναι του Ανυφαντή και σ΄αυτό έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να μαζευτούν υπάρχει το μπλοκ εξάλλου με το όνομα του ganifantis.blogspot.com με όλες του τις φωτογραφίες...άσχετε!!!
όλες οι δουλειές είναι με προσωπικές ώρες και χρήμα...Βέβαια ανάμεσα σε αυτές που εκτίθενται, και είναι πολύ δύσκολο να αποδείξει κάποιος οτι είναι ενός συγκεκριμένου φωτογράφου-εκτός αν έχει σφραγίδα από πίσω- δεν θα βρεις ποτέ τον ανώνυμο σαν και εσένα που υπογράφεις, μιας και όλοι που υπάρχουν στις φωτογραφίες αναγνωρίζονται και ονοματίζονται. Τα περι αρχείου Ανυφαντή είναι ψέματα.... και οι φωτογραφίες που έχω μαζέψε, 7000 τον αριθμό είναι από σπίτια..από ανθρώπους επώνυμους που μου εμπιστεύτηκαν τις προσωπικές στιγμές τους!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τέλος μιας και καταλαβαίνω ότι είσαι νεαρός και με κεφαλαία γράφοντας δηλώνεις την αμάθεια σου...μάθε ότι προσωπικά έκανα έκθεση με τις φωτογραφίες του Ανυφαντή τον τιμήσαμε και του εκδώσαμε βιβλίο μαζί με τον Αντώνη Μουντάκη την τελευταία χρονιά της δημαρχίας Κατζουράκη. Φυσικά από τότε πολλά άλλαξαν όπως βλέπεις ζηλιαροσκάτουλο!!!
Μάθε δε ότι όλες οι φωτογραφίες είναι ψηφοποιημένες έχουν μπει σε μαγαζιά σε βιβλία ακόμα και σε ντοκιμαντέρ του Παπαδουλάκη, σε διαφημίσεις αφιλοκερδώς....Παρά τις προσπάθειες μου τα τελευταία χρόνια...άσχετε- και με ενοχλήσεις στους ως και σήμερα δημάρχους 4 στον αριθμό να δοθεί ένα ποσό στον Ανυφαντή και να φυλαχτούν οι φωτογραφίες του στο ιστορικό αρχειο Κρήτης (ενήμερη η κ. Σημανδηράκη) δεν καρποφόρησαν το γιατί θα το ψάξεις εσύ.
Τέλος όλες οι φωτογραφίες που έχουν μπει στις εκθέσεις έχουν γίνει μετά δωρεάν στα σχολεία της περιοχής βλάκα!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Το βιβλίο δεν αποσύρθηκε..πήγε λίγο παρακάτω....σε άλλο περίπτερο!!!

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΘΙΞΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΜΕΝΟΣ...
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΝΕΝΟΣ.
Υ.Γ.1 Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ "ΞΕΠΗΔΗΣΕ" ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Υ.Γ.2 ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ.
Υ.Γ.3 ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΩΝ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.
Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΑΝΕ. ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Σε πήρε η μπάλα επειδή έγραψες ανώνυμα.φυσιολογικό είναι μιας και είμαι κουρασμένος να εξηγώ συνέχεια και στον καθένα τι είναι αυτές οι φωτογραφίες. Κουράστηκα ! Δεν έχω προσωπικό όφελος απ΄όλη αυτήν την ιστορία, απλά αγαπώ την φωτογραφία θαυμάζω τον καλλιτέχνη Ανυφαντή και δεν χρειάζεται από εκεί και πέρα τίποτα άλλο. Η κάθε προσπάθεια είναι με κόπο και οι 7 εκθέσεις που έγιναν δεν ανέφεραν πουθενά το όνομα μου, μάλιστα στον 15Αύγουστο είναι προσφορά του Δήμου....Το ερώτημα βέβαια που γεννάται αν δεν ήμουν εγώ ίσως να ήταν κάποιος άλλος ή ίσως αυτό το αρχείο να ήταν ακόμα σκόρπιο και να χανόταν όπως χάνεται χρόνια τώρα. Ας αποφασίσετε τι θέλετε, μιας και η κάθε προσπάθεια είναι και κοπιαστική και οικονομικά αβάσταχτη. Καλό είναι να θαυμάζεις αλλά για μπες σε μπαούλα σε σπίτια που δεν τους ξέρεις σε ιδιωτικά άλμπουμ..μετά σκάναρε φτιάξε και αποθήκευσε για το καλό ποιανού;
Εγώ δεν επικαρπίζομαι κανένα..άλλοι το κάνουν και τώρα προσπαθούν να αποδείξουν τι;
Εγώ πάντως είμαι διατιθέμενος να συνεχίσω το χόμπι μου μιας και τα μπράβο είναι περισσότερα από τα σκατά που πετούν μερικοί ανώνυμα!!!