Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ....

Εντάξει, τους Έλληνες κανονικούς επαγγελματίες τους λιώσατε στο κυνήγι και καλά κάνετε, αφού υπάρχουν άνθρωποι, που διανοούνται ακόμη να μην κόβουν αποδείξεις. Όμως, στις 15.000 παραλίες της Ελλάδας, περνάνε κάθε μέρα από 10-100 μαύροι, άσπροι, κίτρινοι και λοιποί αλλοδαποί, που πουλάνε της "Παναγιάς τα μάτια", χωρίς απόδειξη φυσικά !
Αν σκεφτούμε λοιπόν ότι μιλάμε για 15.000 παραλίες Χ 30 άτομα = 450.000 λαθρέμποροι. Από 20 ευρώ τζίρο να κάνει ο καθένας, μιλάμε για 9 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα χωρίς παραστατικά, ......
....χωρίς ενοίκια, χωρίς ΦΠΑ, χωρίς ΙΚΑ, χωρίς ΤΕΒΕ, χωρίς χαράτσια, χωρίς εισφορά αλληλεγγύης, χωρίς εφορία, χωρίς άδεια, χωρίς λογιστές, χωρίς πρόστιμα, χωρίς περαιώσεις, χωρίς....χωρίς.... !
Δεν νομίζετε κύριοι της αστυνομίας, ότι είναι πολύ ενοχλητικό για τον επαγγελματία, που έχει έναν μαγαζάκι με κρέπες στην παραλία και περιμένει έναν Αύγουστο να δουλέψει, να του την πέφτει σε μια μέρα το Υγειονομικό, το ΣΔΟΕ, η αστυνομία, το ΙΚΑ, η Επιθεώρηση Εργασίας και η Πολεοδομία και όλοι αυτοί να μη βλέπουν στα 50 μέτρα απέναντι, τους φορτωμένους εμπορεύματα μαύρους, άσπρους, κίτρινους λαθρέμπορους, να πουλάνε καλαμπόκια, λουκουμάδες, ομπρέλες, φακούς, γυαλιά ηλίου, πίνακες ζωγραφικής, ρολόγια, παπούτσια, να κάνουν μασάζ (!), φυσιοθεραπείες (!), να κάνουν τατουάζ, ακόμη και κομμωτικές εργασίες ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ !
taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: