Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΡΗΤΗΣ

1200 άτομα παρακολούθησαν την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στην Κίσαμο, "Υπάρχει και φιλότιμο", η αλήθεια είναι ότι έφυγαν πολλοί που δεν έβρισκαν θέση, αλλά και αρκετοί μπήκαν στο τέλος τσάμπα μιας και ο κ. Μιχ. Αεράκης κατάλαβε ότι αν συνεχιζόταν αυτό το "βιολί" να έρχεται δηλαδή κόσμος να κόβει εισιτήριο και να μην βρίσκει ούτε θρανίο...θα τον έγραφαν στις εφημερίδες. Τελικά ευτυχώς όλα σώθηκαν από τον Παρτσαλάκη και τον καλό ήχο!! Μπορεί να μην βλέπαμε τους ηθοποιούς τουλάχιστον τους ακούγαμε! Απαράδεκτο το σκηνικό βέβαια κατάχαμα .....με αποτέλεσμα μετά την 3-4 σειρά όλοι να σηκώνονται να θαυμάσουν τους ηθοποιούς. Όσο για το ότι στην Κίσαμο αγαπάμε το θέατρο και όταν μας δίνεται μια τέτοια δυνατότητα όλοι τρέχουμε..το ξέρουμε, παράδειγμα βλέπουμε τι γίνεται με τους δικούς μας, τους ντόπιους θιάσους, που γεμίζουν για ημέρες μικρότερες αίθουσες. 
Καιρός είναι λοιπόν η νεολαία Κισάμου να ξανακοιτάξει πιο ζεστά την περίπτωση των ανοικτών νταμαριών στην περιοχή μας ..ειδικά το πρώτο είναι τεράστιο με καλό χώρο πάρκινγκ και πολύ καλή ακουστική.... και λέω για την νεολαία μας μιας και αυτή ξέρει να δημιουργεί ακόμα και θέατρα!!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει μιας και έχει γίνει πλέον απαραίτητο ! ! !
Μανώλης Δερουκάκης