Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΙΔΗ

7-8 Αυγούστου μετά την καταχώρηση της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κισάμου στην τοπική εφημερίδα θα φύγει για την περιφέρεια και να εγκριθεί η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ ......"Προκειµένου να αναβιώσει η παλιά βόλτα στο κέντρο της πόλης και να τονωθεί η κίνηση της αγοράς, η οδός Αναγνώστη Σκαλίδη να γίνεται πεζόδροµος καθηµερινά από 1 Αυγούστου µέχρι τέλος Σεπτεµβρίου κατά τις ώρες από 18:00 µ.µ. έως 24:00"
Άργησαν αλλά τα κατάφεραν..... παρ΄όλο που ήταν από πέρυσι πρόταση του Εμπορικού συλλόγου αποφάσισαν λίγο πριν μπει ο Αύγουστος και με την μορφή του κατεπείγοντος...... να κλείσουν αλλά και να παροτρύνουν τον κόσμο να αναβιώσει την παλιά βόλτα στην Σκαλίδη...με τα φαντάσματα βέβαια, έτσι που την κατάντησαν!!
ΣΚΑΛΙΔΗ 1938
Πάντως ας σκεφτούν ξανά την πρόταση του κ. Λυγιδάκη, ιδιαίτερα η ποιότητα ζωής του δήμου μας ....που έδινε το φαρμακείο του, στο δήμο με την προϋπόθεση να ανοίξει το πέρασμα εκεί στην Σκαλίδη, για την βρύση του Μαρή και από εκεί για την παραλία....είναι η λύση..μα βόλτες δεν κάνει κανείς πλέον στην Σκαλίδη αφού υπάρχει παραλία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: