Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ.....

Οι ιστοσελίδες δεν στοιχίζουν αρκεί να ξέρεις πως και που θα τις φτιάξεις.... τώρα αν θέλεις να πας λίγο παραπάνω φτιάχνεις μια Διαδικτυακή Πύλη που λειτουργεί ως μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας και εξασφαλίζει την επαφή με τους πολίτες.....αυτό το τελευταίο (τρικ) το ανακάλυψαν και οι δήμοι!! Έτσι όλοι έφτιαξαν και από μια σελίδα!!!
Μια απλή ιστοσελίδα ξεκινάει από 299 Ε και φτάνει στα 10.000Ε και μια Διαδικτυακή Πύλη ξεκινά από 15.000 φτάνει κοντά στα 300.000Ε!!

Τώρα οι περισσότεροι δήμοι ανά την Ελλάδα έχουν διαδικτυακές πύλες που τις έφτιαξαν εταιρίες μέσω ΕΣΠΑ...όπου ο πολίτης μπορεί όχι μόνο να πληροφορηθεί αλλά και να κάνει:
Ηλεκτρονικές αιτήσεις πιστοποιητικών δημοτολογίου, πληρωμή δημοτικού φόρου, αιτήματα & καταγγελίες, να ενημερωθεί για τους τίτλους πληρωμής, να ζητήσει ηλεκτρονικές αιτήσεις για βεβαιώσεις ΤΑΠ, να πληρώσει Πρόστιμα ΚΟΚ, αλλά και να ενημερωθεί για τους διαγωνισμούς που κάνει ο δήμος και ζητά προσωπικό!!! 
Μια Πύλη κρύβει από πίσω της εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, τα οποία μπορούν να αναβαθμίζουν μόνα τους την ιστοσελίδα, να κατασκευάζουν μόνα τους φωτογραφίες, να δημιουργούν εκπτώσεις, να διαχειρίζονται παραγγελίες, να συνδέονται με την Google API, να διορθώνουν αυτόματα τα λάθη αναζήτησης, να συνδέονται με Google Translate και να μας παρέχουν 51+ γλώσσες αυτόματης μετάφρασης, να συνδέονται με την Google Maps να μας παρέχουν εργαλεία να σχεδιάζουμε χάρτες, κτίρια, διαδρομές επάνω σε έναν χάρτη και αμέτρητα ακόμα πλεονεκτήματα που είναι δύσκολο να σας τα περιγράψω. 
Μια τέτοια διαδικτυακή Πύλη είναι και η σελίδα του Δήμου Κισάμου (τουλάχιστον αυτό αναφέρει στην αρχική της σελίδα) όχι βέβαια τόσο εξελιγμένη και τόσο καλά ενημερωμένη..μιας και για γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται και προσωπικό!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: