Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Μήνυμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα να μην επιμείνει στην απειλή που διατυπώνουν τα συνδικαλιστικά της όργανα για απεργία εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στέλνει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση μετά την χθεσινή άκαρπη συνάντηση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο. 
Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά την συνάντηση δεν βρέθηκε σημείο επαφής και δεν επιτεύχθηκε σύγκλιση απόψεων, καθώς η κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως αύξηση του ωραρίου των καθηγητών αποτελεί νόμο που πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ δε νοείται σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία να προκληθεί ένα τόσο βαρύ πρόβλημα στην χειμαζόμενη κοινωνία. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστο,......
.... δεν υπήρξε καμιά θετική εξέλιξη, ούτε όσον αφορά στο ζήτημα του ωραρίου, ούτε όσον αφορά στα άλλα ζητήματα, όπως οι μεταθέσεις, η αξιολόγηση και οι συγχωνεύσεις σχολείων. 
Η ΟΛΜΕ συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, προκειμένου να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό, ο οποίος ανέφερε χθες πως ζήτησε από τους καθηγητές «να βάλουν και αυτοί πλάτη» για να βγει η χώρα από την κρίση, διαμηνύοντας πως η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών είναι αδιαπραγμάτευτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: