Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου που συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 30 Απριλίου 2013, με αφορμή την εκδημία του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου γέροντος Ειρηναίου, ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ πρώην ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΣΑΜΟΥ  ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ, ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ
Στην Κίσαμο, σήμερα 30 Απριλίου 2013, ημέρα Τρίτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου που συνήλθε στην αίθουσα των συνεδριάσεών του, ευθύς μετά το άγγελμα της κοίμησης του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, σε έκτακτη συνεδρίαση,
Ψηφίζει Ομόφωνα
Να εκφράσει τη μεγάλη συγκίνηση....
..... και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Μακαριστού π. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίου συμμετέχοντας στο καθολικό βαρύτατο πένθος της Εκκλησίας μας.
Του σεπτού ιεράρχη, που στα χρόνια της αρχιερατικής ποιμαντορίας του  στην ιστορική μας Μητρόπολη, υπηρέτησε με συνέπεια και απαράμιλλη αγάπη τον τόπο μας και την Ορθοδοξία.
Στάθηκε πάντα μαχητικά στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, αρωγός και ενεργός συμπαραστάτης στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.
Υπήρξε πάντα μπροστάρης στους αγώνες της περιοχής για την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων και τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τον λαό των επαρχιών  μας και δημιούργησε ιδρύματα μέσο των οποίων βοηθήθηκε πλήθος ανθρώπων.
Με ήθος και σύνεση εργάστηκε σταθερά και με ζήλο για την προβολή και την επίλυση των προβλημάτων του λαού και της Εκκλησίας μας.
Τα χρόνια που υπηρέτησε με δυναμισμό και σθένος ψυχής τον τόπο μας έχουν εντυπωθεί στη μνήμη όλων μας και θα παραμείνουν ζωντανά στις συνειδήσεις μας.
Να συμμετέχει στο τριήμερο πένθος που έχει κηρυχθεί και να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου στους οικείους του.
Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.ΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: