Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ

Μετά από κάθε συμφορά προσπαθούμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο ... προσπαθούμε απεγνωσμένα να βρούμε λύσεις, προσπαθούμε να αποφύγουμε τις ευθύνες και φυσικά προσπαθούμε να τα φορτώσουμε σε κάποιους ... Δυστυχώς όπως συμβαίνει και με τους δρόμους μας που σκοτώνονται αρκετοί το ίδιο συμβαίνει και με την θάλασσα. Υπάρχει πλήρη αδιαφορία ως το συμβάν....
Για να μην μακρηγορώ λύση δεν υπάρχει που να μας εξασφαλίζει ότι δεν θα ξανασυμβεί το γεγονός, όμως προσπάθειες πρέπει να γίνουν ώστε να λιγοστέψουμε τις πιθανότητες να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.
Στο συγκεκριμένο μέρος που έγινε το τραγικό συμβάν είναι γνωστό, πολύ γνωστό για την επικινδυνότητας του, άρα καλό είναι να μπει μια πινακίδα...καλύτερα μια δυσφήμηση ενός μικρού μέρους, παρά ένα τραγικό τέλος. Ας μπουν τα απαραίτητα σωστικά σύνεργα (σωσίβιο-σκοινί-τηλ. Λιμενικού σταθμού και αστυνομίας). Τέλος όσο καλοί κολυμπητές και αν είμαστε οι πιθανότητες να βουτήξουμε και να σώσουμε κάποιον που κινδυνεύει είναι μισές - μισές και με ρίσκο να χάσουμε και μεις την ζωή μας, άρα μόνη λύση η δια της θαλάσσης διάσωση. Όσο πιο βαθιά πάνε αυτοί που κινδυνεύουν τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να σωθούν αλλά και να τους σώσουν. 
Επειδή η εποχή είναι δύσκολη από κάθε άποψη και λίγοι είναι αυτοί που βάζουν πάνω απ΄όλα την ασφάλεια μας...καλό είναι να φτιαχτεί μια εθελοντική ομάδα από σκάφη και jet ski που θα δηλωθούν στο λιμεναρχείο και στην αστυνομία. Αφού θα αναρτηθούν σε ειδικές πινακίδες, σε όλη την παραλία, Τελωνείου-Μαυρου Μώλους- Βιγλιών-Νοπηγείων-Δραπανιά, τα τηλ. του Λιμενικού σταθμού και της αστυνομίας θα είναι εύκολο με ένα τηλεφώνημα σε αυτά να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ώστε να έλθει πολύ γρήγορα και σίγουρα κάποιο σκάφος στο μέρος του συμβάντος. Λιμενικός σταθμός και αστυνομία λειτουργούν επί 24 βάσεως έτσι το μόνο που θα κάνουμε είναι να βρούμε την εθελοντική ομάδα...εξάλλου η δύσκολη περίοδος είναι 4 μήνες μόνο.
Επειδή υπήρχε κάποτε αυτή η ομάδα που τελικά ξέμεινε από κάθε άποψη καλό είναι όσοι θέλουν να προσφέρουν να δηλώσουν το σκάφος τους ή το jet ski τους στο Λιμεναρχείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: