Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ...


Πολίτες της Μπάνια Κοβιλιάτσα, μια μικρή πόλη 173 χλμ. δυτικά του Βελιγραδίου στα σύνορα με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, πραγματοποίησαν διαδήλωση την προηγούμενη βδομάδα ζητώντας να φύγουν οι αιτούντες ασύλου από την πόλη τους..λαθρομετανάστες.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν όταν οι Αρχές άρχισαν να υποπτεύονται πως 25χρονος Αφγανός, μαζί με τέσσερις συμπατριώτες του, βίασαν τουρίστρια από το ΗΒ.
Επισήμως, υπάρχουν 80 αιτούντες ασύλου από Σομαλία, Πακιστάν, Τυνησία και άλλες Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες, που διαμένουν στο κέντρο ασύλου της Μπάνια Κοβιλιάτσα, ωστόσο ανήσυχοι ντόπιοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που ζουν παράνομα στην πόλη.
"Τους συναντάμε παντού, τριγυρίζουν στους δρόμους μέρα και νύχτα, και δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι", ανέφερε η κάτοικος Βερίτσα Ντοκμάνοβιτς.
Η Μπάνια Κοβιλιάτσα αποτελεί τουριστική πόλη με διεθνώς διακεκριμένα ιαματικά λουτρά και αριθμεί 6.000 κατοίκους. Από τις αρχές του έτους, 2.500 πρόσφυγες έχουν περάσει από το κέντρο ασύλου.
"Η Σερβία δεν είναι προετοιμασμένη για τόσους πολλούς μετανάστες", ανέφερε η εκπρόσωπος της Κρατικής Επιμελητείας Προσφύγων Γελένα Μάριτς.
Πολλοί πολίτες δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο καθώς φοβούνται για την ασφάλειά τους. Από τους 400 μαθητές στο δημοτικό σχολείο της πόλης, μόνο 20 παρακολουθούν τα μαθήματα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: