Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Η "ΑΠΟΣΠΕΡΙΔΑ" -ΖΩ- γραφη –ΖΩ ΕΙΚΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ-

Για άτομα που πάσχουν με νοητική στέρηση και αυτισμό!!!
H “aposperida” – Κοιν.Σ.Επ Ένταξης για ΑμεΑ- ξεκίνησε και επίσημα τις δράσεις της. Τίτλος της δράσης: ΖΩ- γραφη –ΖΩ ΕΙΚΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ. Σκοπός της ήταν άτομα με νοητική στέρηση και αυτισμό να συνευρεθούν με παιδιά από το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και από κοινού να δημιουργήσουμε μια ζωγραφιά (καθρέπτη του εαυτού τους). Με μεγάλη μας χαρά η συμμετοχή ήταν μεγάλη με παιδιά από όλο τον νομό.
Έδρα τα Χαιρεθιανά Κισσάμου. Τα μέλη της Κοιν.Σ.Επ είναι άτομα με αυτισμό, νοητική στέρηση, ψυχιατρικά προβλήματα κινητικά και αισθησιακά.
Καταστατικός σκοπός μας είναι η δημιουργική απασχόληση των ωφελούμενων μας, η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, η κοινωνική και εργασιακή επανένταξη στην κοινωνία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, την αποιδρυματικοποίηση την η εξάλειψη προκαταλήψεων και η σύζευξη με την κοινωνία για μία καλύτερη ποιότητα ζωής τόσο στους ίδιους όσο και για τους φροντιστές τους.
Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών και στόχων η κ«aposperida» έχει καταρτήσει μια σειρά, δραστηριοτήτων δράσεων και ειδικών προγραμμάτων και με την χρήση γνωστικών εργαλείων, την συνεργασία ειδικών, με την συνεργασία φορέων και την πρόβλεψη συνεργασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Επικοινωνία : info@aposperida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: