Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ "ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ"

Επακόλουθο ειναι και η διαμαρτυρία και των παιδιών του ΕΠΑΛ Κισάμου αφού βλέπουν τους ρυθμούς χελώνας που τρέχουμε τα απαραίτητα έργα στην Κίσαμο.

 Προς Δήμαρχο Κισάμου κ. Μυλωνάκη
Σήμερα, 4-11-2021, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να κοινοποιήσουμε εκ νέου τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Το ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ αποτελεί το μοναδικό τεχνικό Λύκειο στο δήμο Κισάμου δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές να λάβουν όχι απλά ένα απολυτήριο αλλά πτυχίο ειδικότητας το οποίο και θα μπορέσει άμεσα να μας εξασφαλίσει πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Όλοι συναισθανόμαστε σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς τι σημαίνει να έχεις δουλειά και δυνατότητα να εξασφαλίσεις τα προς το ζην.
Ωστόσο οι κτηριακές εγκαταστάσεις δεν περιέχουν ούτε:
1 .Υπόστεγο –Στέγαστρο
( ένα σημείο που όταν βρέχει δεν θα είσαι εκτεθειμένος  στα καιρικά φαινόμενα.)
2.Εργαστήρια
Στο σχολείο μας λειτουργούν οι εξής ειδικότητες: νοσηλευτική, κομμωτική, μηχανολόγοι, πληροφορικοί, ηλεκτρολόγοι, οικονομίας, τουριστικά, γεωπονικά. Στις περισσότερες από αυτές τις ειδικότητες δεν υπάρχει η κατάλληλη εργαστηριακή υποδομή ενώ σε κάποιες δεν υπάρχει καμία υποδομή. Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησαν κάποιες εργασίες τοποθέτησης εργαστηρίων και μετά από μερικές ημέρες σταμάτησαν χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί.
3.Αίθουσες
Αν και καινούριο κτίριο οι αίθουσες μπάζουν νερά.
4. Αθλητικοί χώροι
Δεν υπάρχει χώρος άθλησης, ούτε κλειστός ούτε ανοιχτός για τοποθέτηση μπασκετών ή τερμάτων ποδοσφαίρου, ή φιλέ βόλεϊ αλλά και ούτε και κάποιος χώρος για το στοιχειώδες περπάτημα ή jogging καθώς όλος ο αύλειος χώρος είναι σκαμμένος και περιφραγμένος. 
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΜΗ ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ
Το 15μελές
ΕΠΑΛ Κισάμου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: