Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Πήγα να μπερδευτώ αλλά τελικά είδα την φωτο και κατάλαβα ότι άλλο Πλάτανος και άλλο Πλατανιάς.
- Άμα έχεις όρεξη και ανθρώπους να ψαχουλεύουν τα προγράμματα.. που τα χρήματα είναι τζάμπα κάνεις τα πάντα. Βέβαια και στον Πλάτανο έχει κάνει τις ενέργειες όπως έμαθα η δημοτική αρχή και ελπίζει οτι σύντομα θα εγκριθεί η μελέτη, ώστε να έχουμε ένα ακόμα και εμείς αθλητικό χώρο στην Κίσαμο. Ένα χώρο για να μην τρέχουμε με το παραμικρό στο Κολυμβάρι. Ένα χώρο αθλητικό και όχι ένα Κουρουπητό.
Να τι λέει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά:
Υπογραφή Σύμβασης Αναβάθμισης υποδομών αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Αλικιανού Δήμου Πλατανιά – Δημιουργία προπονητηρίου κλασικού αθλητισμού.
Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι τις προηγούμενες ημέρες υπογράφτηκε η σύμβαση, στο Δημαρχείο στο Γεράνι, μεταξύ της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. κας Χρυσάνθης Μαραγκουδάκη, του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μαλανδρακη και του αναδόχου της εταιρείας με τίτλο “LYDAKIS Construction Co”, για την εκτέλεση του έργου «Αναβάθμιση υποδομών αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Αλικιανού Δήμου Πλατανιά – Δημιουργία προπονητηρίου κλασικού αθλητισμού», προϋπολογισμού μελέτης 818.000,00 € με Φ.Π.Α.
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, και είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του 2021 του Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Πλατανιά.
Αφορά την αναβάθμιση των υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο του Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά και την δημιουργία προπονητηρίου κλασικού αθλητισμού.
Συνοπτικά το έργο στο σύνολο του περιλαμβάνει τα εξής:
Αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου.
Κατασκευή προπονητηρίου κλασικού αθλητισμού – στίβου, η επιφάνεια του οποίου θα καλυφθεί με συνθετικό τάπητα (ταρτάν).
Κατασκευή περίφραξης περιμετρικά του χώρου που κατασκευάζεται το προπονητήριο.
Δημιουργία θέσεων κοινού (συνοδών και φιλάθλων) για την εγκατάσταση κλασικού αθλητισμού.
Κατασκευή διαδρόμου περιμετρικά των αθλητικών εγκαταστάσεων με δυνατότητα για τους επισκέπτες να παρακολουθούν τα αθλητικά δρώμενα από όλες τις διαθέσιμες πλευρές.
Δημιουργία δικτύου συλλογής και απορροής των όμβριων.
Κατασκευή δικτύου φωτισμού και εγκατάσταση προβολέων κατάλληλων προδιαγραφών και αριθμού ικανού να φωτίσει κατάλληλα το σύνολο των εγκαταστάσεων.
Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικών ειδών που είναι αναγκαία για την ορθή διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων για τα αθλήματα του ποδοσφαίρου και του κλασικού αθλητισμού.
Όπως ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης: «Μετά την ανάθεση της μελέτης σε εξωτερικό συνεργάτη αλλά και με την υποστήριξη του συνεργάτη του Δημάρχου καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, πετύχαμε πριν από αρκετό διάστημα να εντάξουμε στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”,  την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου Αλικιανού, καθώς και την προσθήκη προπονητηρίου κλασικού αθλητισμού. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για ένα περιαστικό Δήμο να δημιουργεί εγκαταστάσεις κλασικού αθλητισμού, στην ενδοχώρα του Νομού. Η επίτευξη για την κατασκευή του έργου, είναι αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Διοικήσεις του Ν.Π.Δ.Δ. και  του Δήμου Πλατανιά».
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης.

Υ.Σ Για όσους δεν ξέρουν η Κίσαμος έχει μόνο ένα αθλητικό χώρο στον όμορο είναι δύσκολο να τους μετρήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: