Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Ανάρτηση για την κατάσταση στην παιδεία στα Χανιά ανέβασε χθες ο βουλευτής Παύλος Πολάκης καταλήγοντας στο ερώτημα 
-Οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ στο νομό τι κάνουν; 
Και αναφέρεται στις συγχωνεύσεις τμημάτων που ετοιμάζονται στο νομό. Ανάμεσα δε στα σχολεία που θα γίνει κάτι τέτοιο περιλαμβάνεται το 1ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο Κισάμου. Αντί να ελαφρύνουν τα τμήματα θα τα κάνουν 28άρια και 30άρια για να βοηθήσουν την παιδεία .... λοιπόν.
Φυσικά σε άλλες περιοχές όπως το Κολυμβάρι και τα Χανιά αντέδρασαν, εμείς ακόμα είμαστε στο να δούμε μπας και δεν θα γίνει κάτι και μετά βλέπουμε....

Το ευχάριστο που ομολογουμένως ειναι πρωτόγνωρο για την γειτονιά μας, ειναι οτι η Δημοτική αρχή δεσμεύτηκε στην εν κρυπτώ συνάντηση της με τους ανθρώπους της πρωτοβάθμιας, αλλά και τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων του 5ου νηπιαγωγείου, οτι δεν θα φύγουν τα παιδιά απο τα χάλαρα της Μητροπόλεως ακόμα, ούτε θα μπουν σε προκάτ σε οικόπεδο του Δήμου προσωρινά, αλλά στο εγγύς μέλλον θα γίνουν κανονικά κτηριακές μελέτες για ένα νέο κανονικό νηπιαγωγείο. Φυσικά το θέμα δεν λύθηκε απλά πήραν μια υπόσχεση οι γονείς και μάλιστα όπως μου ανέφερε και ο σύλλογος γονέων του 5ου νηπιαγωγείου και η πρόεδρος του  κ. Ξηρουχάκη δεν υπάρχει ούτε χρονοδιάγραμμα (εύκολο είναι;) για το πότε θα ξεκινήσουν όλα αυτά. 
Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ του συλλόγου του 5ου Νηπιαγωγείου για να δούνε τις επόμενες κινήσεις τους.
Πάντως εγώ είμαι σίγουρος οτι αφού το λένε έτσι θα γίνει και φυσικά οτι το νηπιαγωγείο πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος σαν κατάλληλο... έχει το απαιτούμενο εμβαδόν, τη φωτιστική επιφάνεια, τις διαστάσεις που ορίζει η νομοθεσία, ώστε να μην κινδυνεύουν οι μαθητές, αλλά και να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: