Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ..ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...

Τελικά απο διασταυρωμένες πληροφορίες έμαθα οτι το 5ο νηπιαγωγείο είναι μια χαρά δεν κινδυνεύουν τα παιδιά και το προσωπικό, ακόμα κι αν αρχίσουν να πέφτουν μπαλκόνια και τζαμαρίες όλα είναι μελετημένα!!!!!! Μετά και τον ντόρο το επισκέφτηκαν σχεδόν όλοι όσοι ασχολούνται με τα της παιδείας στην Κίσαμο και υποστήριξαν τα παραπάνω... βέβαια θα κάνουν και μια συνάντηση στις 15 του μηνός μαζί με τους ανθρώπους της πρωτοβάθμιας απο τα Χανιά, έτσι ανακοίνωσε η κ. Κασσσωτάκη, για να καθησυχάσουν τον συλλογο γονέων και το διδακτικό προσωπικό... Το σχολείο είναι μια χαρά ..απλά απ' έξω δεν δείχνει ωραίο.... είπαν.... φέρτε μας προτάσεις!!
Βέβαια μια μαμά μου εκμυστηρεύτηκε οτι τους είπαν οτι αν δεν τους αρέσει η κατάσταση!!!!!!! ... υπάρχουν δυο λύσεις!!! Να ενωθούν με το 4ο Νηπιαγωγείο και να αρχίσουν να ψάχνουν για οικόπεδο (οι γονείς) και ο δήμος θα βάλει το κοντέινερ ή το προκάτ!!! για να φτιάξει ένα ασφαλές σχολείο. Δεν ξέρω αν κάποιος έκανε πλάκα στους γονείς, αλλά αυτά ειπώθηκαν μιας και το διασταύρωσα και με άλλους. 
Αλλά ερωτώ είναι λύσεις αυτές; Είναι λύση να ενώσουμε το 4ο με το 5ο νηπιαγωγείο πράγμα που θεωρώ οτι δεν γίνεται ούτε υπηρεσιακά... ούτε να συστεγαστούν προσωρινά δεν γίνεται... (το πρότεινα κάποτε με τα γυμνάσια ώσπου να φτιαχτούν τα νέα Λύκεια και κόντεψαν να με φάνε οι ίδιοι που το αποφάσισαν τώρα), επειδή δεν έχουνε κάνει τόσα χρόνια τίποτα παρά μόνο υποσχέσεις δίνανε. 
Αλλά τα ερωτήματα υπάρχουν .... οι γονείς θα πρέπει να ψάξουν για οικόπεδο για να φτιάξουν σχολείο; Οι γονείς θα πρέπει να έχουν προτάσεις για να έχουν ένα καθωσπρέπει σχολείο για τα παιδιά τους; Μάλλον δεν θα κατάλαβαν καλά όλοι..... μαμάδες και οι μπαμπάδες εκεί!!!

Υ.Σ Κακοί γονείς λοιπόν εκεί στο 5ο νηπιαγωγείο...αφού δεν βρίσκουν κανένα οικόπεδο για να τοποθετήσει η περιφέρεια άλλο ένα κοντέινερ, αδιάφοροι γονείς που δεν αγοράζουν κανένα οικόπεδο για να κτίσουν το δικό τους σχολείο. Ρε που πάμε;
Επι εποχή μου τότε που δεν υπήρχαν αρκετές αίθουσες ο δήμος νοίκιαζε πάνω απο 7-8 μαγαζιά σε διάφορα σημεία της πόλης... και τα είχε κάνει σχολεία. Έψαχνε και νοίκιαζε.....
Αλήθεια η τράπεζα γης του Δήμου .. έχει φαλιρίσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: