Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Πολύ σωστά η Δημοτική αρχή Κισάμου δημοσιοποίησε τις πρωτοβουλίες της σχετικά με την πανδημία και τις ενέργειες της για την όσο καλύτερη αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί παγκοσμίως. 
- Τρομερή απήχηση η εθελοντική αιμοδοσία που δεν πιστεύω να έχει ξαναγίνει στην Κίσαμο ως προς τον μέγεθος της προσέλευσης, καλές και οι απολυμάνσεις στους χώρους που συναθροίζονται οι πολίτες, όπως και η απαλλαγή για ένα τρίμηνο των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, φυσικά να μην ξεχάσουμε και την γρήγορη ανταπόκριση στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας για την αγορά υπολογιστών και ταμπλετ στους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών, ούτε φυσικά την φιλότιμη προσπάθεια του προέδρου της Δημοτικής κοινότητας κ Κουνδουράκη να μοιράσει στις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας τρόφιμα απο δωρεές των παραγωγών Πλατάνου. Τέλος είδαμε τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους να χαρίζουν τον μισθό τους για το Αννουσάκειο ιδρυμα, αλλά και για υγειονομικό υλικό στις υπηρεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, Κέντρο Υγείας-Αστυνομία -Λιμενικό -Πυροσβεστική.
Αυτό βέβαια που με ευχαριστεί είναι και η προθυμία των 3 απο των 4 αντιπροέδρων της Μονομετοχικής να μην πάρουν μισθό για όσο καιρό υπάρχουν μέτρα και την έναρξη της τουριστικής περιόδου...  Για τον 4ο αντιπρόεδρο κάποιος λόγος θα υπάρχει που πληρώνεται αν και η τουριστική περίοδος δεν άρχισε ακόμα, ίσως να κουράζεται περισσότερο απο τους άλλους.
Μπράβο στην δημοτική αρχή και ελπίζουμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τις πρωτοβουλίες της και με περισσότερη δύναμη στα χωριά που τόσο ανάγκες έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: