Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗ ΔΕΡΟΥΚΑΚΗ

Αντί μιας φωτογραφίας μου με σκόρπιες λέξεις για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου επέλεξα να δημοσιεύσω 2 φωτογραφίες που για εμένα αποτελούν (μαζί με άλλες που δεν είναι της παρούσης) το όλο νόημα της ενασχόλησης μου με τα κοινά. Η πρώτη αφορά την μελέτη που έχει κατατεθεί και έχει ως σημείο αναφοράς την οδό Σκαλίδη (ανοιχτά κέντρα εμπορίου - open mall). Η πρόταση βρίσκεται στην διαδικασία της αξιολόγησης αλλά συμπεριλαμβάνεται στο παρόν κείμενο για 2 απλούς λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί θεωρώ ότι είναι από τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις που μελετήθηκαν και μπορούν να γίνουν στην πόλη. Θα δώσουν μια εντελώς διαφορετική πνοή στο κέντρο, δημιουργώντας προορισμό όχι μόνο στα περίχωρα της πόλης αλλά και εντός αυτής, με επέκταση την παραλία Τελωνείου. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί είναι ένα απτό παράδειγμα συνεργασίας και συνέργειας για το καλό αυτού του τόπου. Συνεργαστήκαμε άψογα με 2 εκ των μελών του Δ.Σ. του νέου εμπορικού συλλόγου (και οι 2 είναι υποψήφιοι με διαφορετικό συνδυασμό). Παρόλαυτα, ποτέ δεν κοιτάξαμε τα ''πολιτικά'' μας συμφέροντα αλλά συνεργαστήκαμε ως όφειλε να κάνει η κάθε μεριά. 

Η Δεύτερη φωτογραφία είναι απόσπασμα από την -ολοκληρωμένη πλέον- μελέτη για την διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του 2ου δημοτικού σχολείου Κισσάμου, δημιουργώντας εκτός από ένα σύγχρονο σχολείο και έναν σύγχρονο χώρο άθλησης ανοιχτό για την κοινωνία. Το συγκεκριμένο έργο έχει μελετηθεί και χρηματοδοτηθεί (160.000 ευρώ) από την Περιφέρεια Κρήτης (αντιπεριφέρεια Χανίων) και το αναφέρω για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί δεν το πίστεψε -σχεδόν- κανείς. Παλέψαμε μαζί με τον διευθυντή (Κο Μπαντουδάκη Μιχάλη) , κυνηγήσαμε και πιέσαμε όπως μπορούσε ο καθένας και είμαστε στην φάση των προγραμματικών συμβάσεων κλπ. με εγκεκριμένη χρηματοδότηση. Όπως πολλές φορές λέει ο σημερινός και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, ακόμα και αν το όραμά σου δεν το πιστέψει κανείς, αν εσύ το θες, το πιστεύεις και το κυνηγήσεις, μπορείς να το καταφέρεις. Τον ευχαριστώ για την μέχρι σήμερα εμπιστοσύνη του, την τιμιότητα και το ήθος που μέχρι σήμερα κινηθήκαμε εντός και εκτός πολιτικής. Οφείλουμε όλοι μας να συμμετέχουμε γιατί έχουμε ευθύνη για όσα γίνονται αλλά κυρίως για όσα δεν γίνονται. Είμαστε πολίτες μιας κοινωνίας, ενός Δήμου, μιας πόλης, που στα μάτια μου μοιάζει το ομορφότερο μέρος του κόσμου. Αξίζει να προσπαθούμε, να μοχθούμε, να χαιρόμαστε, να απογοητευόμαστε αλλά στο τέλος να τα καταφέρνουμε. Αν -επιτέλους- συνεργαστούμε, πιστέψουμε και προσπαθήσουμε, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Έτσι ''περπάτησα'' τα προηγούμενα 5 πρώτα μου χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση σαν πρόεδρος στην Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου και σαν αντιδήμαρχος υπεύθυνος σε θέματα Τουρισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νεολαίας και αθλητισμού και έτσι θα συνεχίσω. Με θέληση για συνεργασία και επιμονή. Αρκεί να συντρέχουν οι παραπάνω παράγοντες.
Δερουκάκης Εμμανουήλ
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Κισάμου με τον συνδυασμό "Κίσαμος Πορεία Ανοδική'' του υποψηφίου Δημάρχου Θεόδωρος Σταθάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: