Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Από το Δήμο Πλατανιά καλούνται οι Δημότες των Δ.Ε. Κολυμβαρίου και Πλατανιά, οι οικίες και οι οικοσυσκευές των οποίων επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου, όπως υποβάλλουν αίτηση (στην οποία να περιγράφονται οι ζημιές που έγιναν, αποδεικνυόμενες και από συνημμένο φωτογραφικό υλικό ενώ θα πρέπει να αναγράφονται απαραίτητα: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας) έως την Παρασκευή 17/02/2017, προς τις αρμόδιες Επιτροπές Ελέγχου του Δήμου προκειμένου αυτές άμεσα να διενεργήσουν αυτοψίες και να καταγράψουν τις ζημιές που αφορούν τις οικίες τους, ώστε στη συνέχεια οι ως άνω περιοχές του Δήμου να κηρυχθούν – με βάση τη διαδικασία που ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία - ως  πλημμυροπαθείς και να υπάρξουν αποζημιώσεις για του Δημότες που επλήγησαν.
Για την Δ.Ε. Πλατανιά, οι δημότες θα προσέρχονται στο Δημαρχείο Πλατανιά (στο Γεράνι), ενώ για τη Δ.Ε. Κολυμβαρίου θα προσέρχονται στο χώρο του δημοτικού καταστήματος (πρώην Δημαρχείο) στο Κολυμβάρι.
Επίσης, κατόπιν οδηγιών από τον ΕΛΓΑ, οι κτηνοτρόφοι, παραγωγοί και καλλιεργητές που υπέστησαν ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο (π.χ. αιγοπρόβατα, κλπ) και στο φυτικό κεφάλαιο,θα πρέπει να δηλώσουν αύριο Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, τη ζημιά στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα του Δήμου, ενώ όσοι υπέστησαν ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο (κτηνοτροφικές μονάδες, στάνες-ποιμνιοστάσια κ.λπ.) μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα έως την Παρασκευή 17/02/2017.
Τηλέφωνα επικοινωνίας Δήμου ανά Δημοτική Ενότητα:
• Δ.Ε. Πλατανιά: 28213 40018.
• Δ.Ε. Κολυμβαρίου: 28243 40100.

Δεν υπάρχουν σχόλια: