Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜΑΛΘΕΙΑ

Εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, ο στρατηγικός σχεδιασμός της αντιπεριφέρειας, με τίτλο «Πρόγραμμα Αμάλθεια».
Το «Πρόγραμμα Αμάλθεια», είναι ένα τετραετές πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κρήτης και δικτύωσης τους, με εκπροσώπους φορέων και συλλογικοτήτων της περιφέρειας.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων στην τέχνη και στον πολιτισμό με σκοπό την ανάπτυξη μιας κουλτούρας συνεργασίας, την ενεργοποίηση της κοινωνικής συμμετοχής και τελικά ένα περισσότερο «ανοιχτό» σχολείο όπου τα παιδιά χαίρονται να μαθαίνουν.
Ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος εισηγήθηκε το πρόγραμμα, ευχαρίστησε για την πολύμηνη δουλειά την ομάδα εργασίας και ανέφερε:
Ο απώτερος παιδαγωγικός σκοπός του προγράμματος, είναι η ολιστική έκφραση των τεχνών, να εμπλουτίσει την παρουσίαση όλων των μαθησιακών αντικειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα στην τάξη, την καθημερινότητα του σχολείου, την ποιότητα των σχέσεων μαθητών – δασκάλων – γονιών και ευρύτερα το σύστημα σχολείο – κοινωνία, μετατρέποντας το σε μια ζωντανή και με ταυτότητα κοινότητα δημιουργίας, προσωπικής έκφρασης και επικοινωνίας με τους εκπροσώπους όλων των συλλογικοτήτων.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, χαρακτήρισε το «Πρόγραμμα Αμάλθεια» οραματικό και καινοτόμο και συμπλήρωσε: «Η περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί, για ακόμα μια φορά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν και δυναμώνουν τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: