Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ;

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός που έχει αποκαλυφθεί και αναδειχθεί ένα σημαντικό τμήμα του δυτικού ρωμαϊκού νεκροταφείου της Αρχαίας Κισάμου. Ενα από τα πολλά αρχαιολογικά μνημεία της πόλης που η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει βγάλει στο φως στην περιοχή. Ωστόσο η εικόνα των τάφων σήμερα περισσότερο προσομοιάζει με χώρους… απόρριψης κάθε είδους πλαστικών, χαρτιών παρά με αρχαιολογικό χώρο!
Όταν εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο τα μνημεία μας, δεν είναι να απορείς για την κατάσταση τους!....γράφει στα Χανιώτικα Νέα ο γνωστός δημοσιογράφος. 
- Φυσικά και έτσι είναι και ευτυχώς την φωτο την τράβηξε πρόσφατα μετά από το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στην πόλη που υπήρχε και σχετική ερώτηση με τον χώρο και πλήθος κόσμου πέρασε (παιδιά) από εκεί. Φανταστείτε να περνούσε πριν 2-3 μήνες που κάποιοι "γνωστοί" είχαν πετάξει μέσα μια ολόκληρη λεκάνη τουαλέτας, κάμποσα μαξιλάρια και πολλές σακούλες με ρούχα τι θα έγραφε. Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση αλλά σε ένα ανοικτό μνημείο τα προβλήματα πολλά. Πάντως χαίρομαι που δεν είδε οτι δεν έχει φωτισμό το μνημείο ακόμα και λυπούμε που δεν πήρε και μια φωτο με την πινακίδα με τα ευρήματα για να κάνει και μια διαφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: