Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΛΙΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ...

Με αφορμή το δημοσίευμα της ιστοσελίδας parakritika.gr και του Δημοσιογράφου Παντελή Γιαΐτση, ο Δήμος Κισάμου διευκρινίζει προς ενημέρωση των Δημοτών ότι δεν είναι δεσμευμένο το ΑΦΜ της εταιρείας που διαχειρίζεται τις παραλίες Μπάλου και Ελαφονησίου, δηλαδή της Μονομετοχικής Α.Ε. του Δήμου Κισάμου. Αυτό που έχει δεσμευτεί είναι το ΑΦΜ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισσάμου (ΚΕΔΗΚ) σαν διάδοχος των εταιρειών του πρώην Δήμου Ιναχωρίου. Δυστυχώς, δεν έχουν γίνει οι ενέργειες που έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει δεσμευτεί το ΑΦΜ και να έχει χρεωθεί η ΚΕΔΗΚ με ένα αστρονομικό ποσό, περίπου 900 χιλιάδες ευρώ, για κάτι που ουσιαστικά δεν οφείλει. 
Ως Δήμος Κισάμου κάνουμε τα δέοντα για την επίλυση του προβλήματος που μόνο, μέσω της δικαστικής οδού μπορεί να λυθεί. Η ΚΕΔΗΚ έχει ήδη υποβάλλει αίτηση αναστολής και ανακοπή με την οποία ζητά την ακύρωση της απόφασης επιβολής της, εν λόγω, οφειλής ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων. Η αίτηση αναστολής έχει γίνει δεκτή και κατά συνέπεια δεν παρακωλύεται η λειτουργία της ΚΕΔΗΚ. Αναμένεται η εκδίκαση της σχετικής ανακοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: