Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.....

1951 φωτογράφηση στον Παρθενώνα από τον διάσημο φωτογράφο Ζάν Πιερ Πεντρατζίνι, για το γαλλικό περιοδικό Paris Match.Τα μοντέλα του, φορώντας τις εντυπωσιακές τουαλέτες του, πήραν θέση κάτω από τις Καρυάτιδες, διεκδικώντας λίγη από τη λάμψη τους.
Ακρόπολη 1921 (γιορτάζαμε άραγε τα 100 χρόνια της επανάστασης;)......γυμνό δίχως τακούνια.....που χαλούν τα μάρμαρα.
Οι απόψεις διίστανται αλλά παλαιότερα δεν μας ρωτούσαν και δεν το μαθαίναμε.
Η απάντηση του συμβουλίου για μένα σοφή.. "Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco"

Δεν υπάρχουν σχόλια: