Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση οργάνωσε η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, τιμώντας την διαχρονική προσφορά των Γυναικείων Συλλόγων Της, με προσκεκλημένες τις Προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γυναικών της Ι. Μητροπόλεως. Περισσότερες από εκατόν πενήντα γυναίκες, Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. μετείχαν εις την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε εις τον πολυχώρο του «Τσατσαρωνάκειου» Πολύκεντρου της Μητροπόλεως.
Μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο ακολούθησε ομιλία από την κ. Κολοκυθά Αικατερίνη, Επισκέπτρια Υγείας, η οποία μίλησε με θέμα: «Ο ρόλος της γυναίκας στην εποχή της κρίσης». Η ομιλήτρια, στην ιδιαίτερα προσεγμένη ομιλία της, αναφέρθηκε εις την διαχρονική προσφορά της γυναίκας ....

.. ως «σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά», σημειώνοντας: «Η γυναίκα διαπαιδαγωγεί, πλάθει συνειδήσεις, νουθετεί. Ο Χριστιανισμός ανυψώνει την γυναίκα θέτοντας την ισότιμη με τον άνδρα». Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος αναφέρθηκε εις τις γυναίκες της Νιγηρίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα του βίου τους, καθώς όπως είπε: «οι κοινωνίες αυτές ακόμα είναι απόλυτα ανδροκρατούμενες.
Ως Ορθόδοξη Εκκλησία όμως αγωνιζόμαστε να εφαρμόσουμε στην πράξη τον λόγο του Κυρίου μας «…ουκ ένι άρσεν και θήλυ, πάντες γάρ εν εσμέν….», κατέληξε. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο, ευχόμενος καλή συνέχεια εις την ιεραποστολική του διακονία και πορεία. Ακολούθως χαιρέτισε και καλωσόρισε τις «πολύτιμες συνεργάτιδες στο έργο της Εκκλησίας», όπως ανέφερε, απευθυνόμενος προς τα Προεδρεία των Γυναικείων Συλλόγων της Μητροπόλεως. «Σείς οι γυναίκες κρατάτε στα χέρια σας το μέλλον της κοινωνίας μας και της Πατρίδας μας. Χρέος και ευθύνη σας, μαζί με το μητρικό σας γάλα, να μεταγγίζετε στα παιδιά σας και  παιδιά μας τις αιώνιες και αμετάθετες εκείνες αλήθειες του Ι. Ευαγγελίου και της πίστεως μας για να μπορεί η κοινωνία μας να ανέβει λίγο ψηλότερα.
Αντισταθείτε σε ότι κακό και αρνητικό συμβαίνει γύρω μας και ανάμεσα μας και γίνετε πρότυπα ζωής, αλήθειας και ελπίδας», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαριστώντας δια την πολύπλευρη διακονία τους, τόσο σε επίπεδο Ενορίας, όσο και Ι. Μητροπόλεως, προσφέροντας σε όλες αναμνηστικά ενθυμήματα. Χαιρετισμούς απεύθυναν οι Δήμαρχοι Κισάμου κ. Θ. Σταθάκης και Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκης, ως και ο Γενικός Δντής της ΟΑΚ, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς. Την εκδήλωση συντόνισε η Κοινωνική Λειτουργός και συνεργάτιδα της Μητροπόλεως κ. Αντωνία Δαρατσιανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: