Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Προς τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης κο Α. Τσίπρα.
Ένα πάγιο αίτημα του ΙΝΚΑ για τα οδονύμια παραμένει ανικανοποίητο από όλες τις κυβερνήσεις που ανάλαβαν τα τελευταία 20 χρόνια.
Για την διευκόλυνση της ζωής των πολιτών και της οικονομίας θεσπίστηκε η τοποθέτηση σταθερών πινακίδων με την ονοματοδοσία των οδών και των λεωφόρων στις πόλεις και κωμοπόλεις της Ελλάδας και για την ασφάλεια και την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών και της εμπορευματικής διακίνησης, με τα οχήματα, θεσπίστηκε η επίστρωση των οδών και των λεωφόρων με άσφαλτο και η επιμέλεια των αρμοδίων, αποκατάστασης των βλαβών του ασφαλτοτάπητα από κακοτεχνίες, την χρήση και κακοκατασκευές ΔΕΚΟ ή ιδιωτών.
Και στις 2 (δύο) αυτές θεσπισμένες και νομοθετημένες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, η Δημόσια Αρχή, Κυβερνητική εποπτική και η Δημοτική, παραμένουν επιδεικτικά αδιάφορες στην εκτέλεση του καθήκοντός τους και επιδεικτικά προσβλητικές προς το σύνολο των πολιτών και εκλεκτόρων τους.  Δηλαδή δεν επιμελούνται στην τοποθέτηση και διατήρηση σταθερών οδονυμίων και στην αποκατάσταση των βλαβών του ασφαλτοτάπητα των οδών και των λεωφόρων.
Το βλαπτικό και προσβλητικό αυτό φαινόμενο σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας, είναι καταφανές τουλάχιστον στις 2 (δύο) μεγάλες πόλεις του λεκανοπεδίου της Αττικής στην Αθήνα και στον Πειραιά.
Σχεδόν το σύνολο των εσωτερικών οδών της Αθήνας και του Πειραιά κυρίως του κέντρου, (άνω του 90%) είναι γεμάτες εξογκώματα από κακότεχνες δεύτερες επιστρώσεις χωρίς επιμελημένη απόξεση της προηγούμενης και τάπες ΔΕΚΟ κλπ, σε στρόγγυλες ή τετράγωνες λακκούβες κάτω από την επιφάνεια του οδοστρώματος έως και 10 εκατοστά αλλά και περισσότερα καθώς και επίσης κάτω από την επιφάνεια του οδοστρώματος σχάρες συλλογής ομβρίων.
Η μη τοποθέτηση των σταθερών οδονυμίων, πινακίδες με το όνομα της οδού, εμποδίζει πολύ σημαντικά και παρακωλύει την διευκόλυνση και έγκαιρη πρόσβαση του πολίτη και μετακινητή εμπορευμάτων στον οδικό προορισμό τους, με απώλεια χρόνου και χρημάτων και της αίσθησης ασφάλειας από την καταφανή αυτή έλλειψη και την παράλειψη καθήκοντος της επιμέλειας των αρμοδίων, Δημόσια Αρχή, Κυβερνητική εποπτική και Δημοτική με την αντίστοιχη φθορά του πολιτικού και διοικητικού κύρους των εκλεγμένων αρχών αυτών.
Η υποχρεωτική σύμφωνα με τις σχετικές πολεοδομικές προβλέψεις, εμφανής μη επιμέλεια επιτήρησης των εργολάβων που ενεργούν επιστρώσεις με επικολλούμενο ...
....τάπητα γνωστού σε πάχος – ύψος  χωρίς την επιβαλλόμενη αφαίρεση με απόξεση του αντίστοιχου πάχους και ύψους του προϋπάρχοντος τάπητα, έχει δημιουργήσει εξαμβλωματικές καταστάσεις με επαναληπτικές ογκώδεις καμπυλώσεις τάπητα που φθάνουν και στο ύψος των πεζοδρομίων.
Η μη επιμέλεια επιτήρησης των εργολάβων ασφαλτοτάπητα και ΔΕΚΟ που αφήνουν πίσω τους πολλαπλασιαστικά τις κακοτεχνίες τους να τις αυξήσουν οι επόμενοι και η μη επιμέλεια των αρμοδίων, Δημόσια Αρχή, Κυβερνητική εποπτική και Δημοτική, απόσβεσής τους και των καμπυλωμάτων που αναταράσσουν τα διερχόμενα επιβατικά και μεταφορικά έμφορτα οχήματα, και ευθυγράμμισης στις τάπες ΔΕΚΟ κλπ, που βρίσκονται σε στρόγγυλες ή τετράγωνες λακκούβες κάτω από την επιφάνεια του οδοστρώματος, δημιουργούν  σημαντικό κίνδυνο και βλάβες στα διερχόμενα οχήματα και παρακωλύουν την διευκόλυνση και έγκαιρη πρόσβαση του πολίτη και μετακινητή εμπορευμάτων στον οδικό προορισμό τους.
Επειδή καμία κυβέρνηση και καμία δημοτική αρχή, ενώ υποχρεούνται, και λεφτά υπάρχουν από ΕΣΠΑ και για τέτοιες δαπάνες, δεν επιμελείται την διόρθωσή τους και αδιαφορεί παρά την αντίστοιχη φθορά του πολιτικού και διοικητικού κύρους των αρχών αυτών, προβάλλεται ως πρότασή των αρχών αυτών, να δεχθούμε ως καθεστώς που δεν αλλάζει, αυτά είναι και μη μιλάτε, θα μας κρίνετε στις επόμενες εκλογές, όπως θα πουν και οι επόμενοι που θα εκλεγούν,
Για αυτό και επειδή υπάρχει η υποχρέωση διόρθωσης τους και περιορισμού της ζημίας μας αλλά και της βλάβης με την αντίστοιχη πολιτική και διοικητική φθορά, ζητούμε τις ενέργειες του πρωθυπουργού κου Α. Τσίπρα για την αντιστροφή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: