Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ...

Ως το 1970 όλοι οι πιστοί Καστελλιανοί πηγαιναν με την συνοδεία της μπάντας του γυμνασίου ως το Τελωνείο για τον αγιασμό των υδάτων.. (φωτο)
Αγιασμό των υδάτων έχει γίνει στο Λιμάνι Καβονησίου, απο τον μακαριστό κ.κ. Ειρηναίο.
όπως και τα τελευταία χρόνια γίνεται Αγιασμός και στην Πλάκα από την ενορία του Αγίου Γεωργίου, αλλά και από την Ενορία του Αγίου Νικολάου στο Δραπανιά (πέρυσι στα Νοπήγεια) αλλά και στον Πλάτανο με τον Αγιασμό των υδάτων στο μικρό λιμανάκι της Ακτής. (φωτο)

Χρόνια πολλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: