Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ.....

Παρακολούθησα μια κουβέντα στο διαδίκτυο σχετικά για τον φετινό Κισαμικό που όπως όλοι ξέρουμε αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα αρκετά δύσκολο, πολύ κουραστικό και άνευ κέρδους για όποιον το διαχειρίζεται.
Η κουβέντα όπως είναι συνηθισμένο στα μέρη μας ξέφυγε αμέσως από την λογική του τι κάνει ο Κισαμικός σήμερα και έφτασε στο επίπεδο "να τον χαίρεστε αφού δεν παίζει κανένας Κισαμίτης στην ομάδα".
Δηλαδή ο κύριος που είναι γνωστό μου, και έπαιξε μπάλα και στον Κισαμικό, έχει την απαίτηση να βγει η ομάδα σε μια ανώτερη κατηγορία που ως και χθες την ονειρευόμασταν μόνο, και θα την υποστήριζε με νύχια και με δόντια με μια προϋπόθεση βέβαια, να αγωνίζονται σε αυτήν μόνο Κισαμίτες.
Λογικό το ακούω αν το Καστέλι ήταν Αθήνα, άντε Πάτρα, άντε Ηράκλειο, μας λείπουν όμως πολλά, γήπεδο, προπονητικά, κάμποσες χιλιάδες κόσμος και φυσικά νέοι για να έχουμε και την επιλογή.... Το πείραμα με τα δικά μας παιδιά δεν έπιασε ποτέ, άντε να έπιασε μόνο στο τοπικό, που και εκεί τα παραδείγματα είναι πολλά και εναντίων μας. Το καλύτερο μέρος των μισθοφόρων ποδοσφαιριστών από εποχής 1980 και μετά ήταν το Καστέλι, εξάλλου ο λόγος που δημιουργήθηκαν Πλάτανος και Καλάθενες ήταν αυτός.
Βέβαια δοκιμάσαμε και το πείραμα του "μόνο δικοί μας ποδοσφαιριστές" και βρεθήκαμε στην Γ' τοπικού. Δεν υπάρχουν λοιπόν οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό, αυτό είναι το φανερό και το ξέρουμε όλοι, απλά ο Κισαμικός έχει στενοχωρήσει κάμποσους διαχρονικά, οχι επειδή δεν άξιζαν αλλά δεν έκαναν στους στόχους της ομάδος και αυτοί οι κάμποσοι το βγάζουν με ανάλογο μίσος....
Με απλά λόγια δεν υπάρχουν 11 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην γειτονιά μας, ούτε υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν ποτέ... ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτό το θέμα μια και έξω και καλό είναι σε όποιον δεν αρέσει όπως είναι η ομάδα σήμερα να μην την παρακολουθεί... και φυσικά δεν του πέφτει και λόγος να την σχολιάζει.  
Αυτά ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: