Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ

Αναβλήθηκε προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων η δίκη 15 νέων παιδιών για γκράφιτι, στα οποία συμμετείχαν σε Χανιά και Ρέθυμνο. Η δίκη προέκυψε μετά από καταγγελία Χανιώτη για «φθορά αντικειμένου που χρησιμεύει για κοινό όφελος κατ’ εξακολούθηση». Μεταξύ των 15 κατηγορουμένων, υπάρχουν και ανήλικα παιδιά. Δύο επίσης από τους κατηγορούμενους, συμμετείχαν στο γκράφιτι του Δήμου Χανίων στο δημοτικό πάρκινγκ της Περίδου και οι υπόλοιποι στα γκράφιτι που έγιναν στο πλαίσιο του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ. 
- Είναι γνωστός μας ο καταγγέλων αν θυμάστε από την περίπτωση του Λυκείου που τότε είχε καταθέσει έγγραφη καταγγελία. Μάλιστα ο κύριος αυτός δεν σταμάτησε εκεί αλλά είχε στείλει και επιστολή στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου με κοινοποίηση στο Πατριαρχείο να καθαριστεί το παραπάνω γκράφιτι που βρίσκεται σε σχολείο της περιοχής με την πρόφαση ότι «επισκιάζει την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, δυστυχώς με ευθύνη και εξεχόντων μελών της Εκκλησίας της Κρήτης» που έγινε στην Κίσαμο...αναφέροντας ότι ...
Προς την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, 
 «το γκράφιτι που σχεδιάστηκαν κατά το Art Festival 2011 που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νεολαία Κισάμου» (ΝΕ.ΚΙ.) τον Οκτώβριο του 2011, το περιεχόμενο των οποίων αντιστοιχεί και προβάλει βασικές δοξασίες του Νεοπαγανισμού, του Σατανισμού, της Γουΐκα (Wicca) και του Δωδεκαθεϊσμού και αποσκοπεί στον παράνομο αθέμιτο προσηλυτισμό υπέρ της «Νέας Εποχής».
Να σημειωθεί ότι ο καταγγέλλων είναι κι ο ίδιος κατηγορούμενος για δυσφήμιση από δημοτικούς συμβούλους και νέους της Κισάμου που δημιούργησαν επίσης γκράφιτι στο χώρο του Λυκείου της περιοχής.
Εδώ μπορείτε να δείτε όλη την επιστολή του συγκεκριμένου κυρίου αλλά και το ονοματεπώνυμο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: