Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΟΣ....

Νέα κατάπτωση βράχων (εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων) προέκυψε στο δρόμο Πλατάνου-Σφηναρίου του Δήμου Κισάμου, την Δευτέρα (9/1) το απόγευμα. Τρεις μεγάλοι βράχοι έπεσαν στη μέση του δρόμου και από τύχη δεν προέκυψε θλιβερό συμβάν, αφού -ευτυχώς- δεν περνούσε κάποιο όχημα εκείνη τη στιγμή, από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Η Δημοτική Αρχή Κισάμου ενήργησε άμεσα, αφού στο σημείο βρέθηκαν αμέσως για "αυτοψία", ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανώλης Ξυπολιτάκης με συνεργείο του Δήμου. Αμέσως, ο Δήμαρχος Κισάμου ήρθε σε επικοινωνία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων από την οποία εστάλη ειδικό μηχάνημα για τη διάνοιξη του δρόμου. Ωστόσο, εξαιτίας του μεγέθους των βράχων η διάνοιξη του δρόμου ήταν μερική. Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι εφικτή η διέλευση ενός μόνο οχήματος από το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, ενώ ο Δήμος Κισάμου έχει ήδη τοποθετήσει ειδικές προστατευτικές σημάνσεις προς ενημέρωση των οδηγών. 
Την Τρίτη (10/1) το πρωί νέο μηχάνημα της Αντιπεριφέρειας θα μεταβεί στην περιοχή, ώστε να καθαρίσει πλήρως το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου (Πλάτανος-Σφηνάρι) από τους βράχους και να γίνεται κανονικά η διέλευση των οχημάτων.
Ο Δήμος Κισάμου καλεί τους Δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εάν και εφόσον περάσουν με όχημα από την περιοχή, τονίζοντας ότι τη δεδομένη στιγμή και μέχρι το πέρας των εργασιών (μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι) είναι αδύνατη η διέλευση μεγάλου οχήματος (φορτηγού κτλ) από το σημείο εκείνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: