Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, ΑΥΡΙΟ, ΤΟΤΕ, ΚΑΠΟΤΕ

Νυν και αεί
Κάποια στιγμή γεννηθήκαμε, δε θυμόμαστε τίποτε γι΄ αυτό το γεγονός, που για κάποιους άλλους ήταν σπουδαίο και συγκλονιστικό. 
Αρχίσαμε το ταξίδι που λέγεται ζωή και κάθε μέρα που περνούσε όλα άλλαζαν γύρω κι εμείς μαζί τους.
Ό,τι συνέβαινε στην αρχή της ζωής μας, ελάχιστα το θυμόμαστε, αποσπασματικά, κάποια πράγματα σαν αχνό όνειρο, συνηθίζομε να λέμε, ίσως ένα χρώμα, μια φωνή, ένα γλυκό πρόσωπο, μια σκηνή καλή ή κακή της καθημερινότητας.
Υστερα όλα γίνονται ξεκάθαρα: Τότε που πήγαμε στο σχολείο, οι συμμαθητές, οι δάσκαλοι, οι βαθμοί τα παιχνίδια σκανταλιές, μαλώματα δάκρυα, ύστερα οι μικροί και οι μεγάλοι έρωτες, ύστερα ο σύντροφος, ο αγώνας της δημιουργίας, της επιβίωσης πολλές φορές, το σπίτι που φτιάξαμε, το μαγαζί, η δουλειά, τα δικά μας παιδιά, χαρές, ο χωρισμός, βάσανα, επιτυχίες, αποτυχίες, αιφνιδιασμοί της ζωής…. Θάνατοι αγαπημένων
Όλα εγκλωβισμένα στο άλμπουμ της σκέψης μας. Αρκετά από αυτά εγκλωβισμένα στα συμβατικά χάρτινα άλμπουμ ή στα κινητά μας σήμερα. 
Κάποτε συναντάς αυτόν που χρόνια έχεις να δείς, απορείς για τις ρυτίδες του,Μτα άσπρα μαλλιά του, «πώς έγινε έτσι» λές μα σου διαφεύγουν οι δικές σου ρυτίδες, τα δικά σου άσπρα μαλλιά. Περνάς από δρόμους με έρημα σπίτια, κλειστά μαγαζιά, αναζητάς ανθρώπους φευγάτους που κάποτε υπήρξαν. Πληθαίνουν οι άγνωστοι γύρω σου αρχίζεις να νιώθεις λίγο απόμακρα από τα σημερινά. Η επιστροφή κάποτε αρχίζει, άγνωστο για πού….
Τελικά αυτός είναι ο χρόνος, αέναος μεταβολή.   
Είμαστε εμείς, οι άλλοι και τα άλλα.
Καλή χρονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: