Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Πρόταση με τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων» υπέβαλε στις 30 Δεκεμβρίου ο Δήμος Κισάμου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020 του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Κισάμου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, επιδιώκει να εξοικονομήσει χρήματα που μέχρι τώρα δίδονται για καύσιμα και σέρβις στα απορριμματοφόρα, διότι τα οχήματα διανύουν καθημερινά 450 χιλιόμετρα, αφού απαιτούνται τρία απορριμματοφόρα για να μεταφέρουν τα σκουπίδια από την Κίσαμο στο Ακρωτήρι Χανίων. Επίσης, εξοικονομούνται ώρες υπηρεσίας των υπαλλήλων του Δήμου Κισάμου που μπορούν να αξιοποιηθούν με άλλους τρόπους, εντός του Δήμου.
Ειδικότερα, ο Δήμος Κισάμου αιτείται τα εξής:
• Υποέργο 1: Προμήθεια κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
• Υποέργο 2: Προμήθεια μηχανικής κλαδοθρυμματιστικής μονάδας.
• Υποέργο 3: Προμήθεια τετραπλών ηλιακών κάδων διαχείρισης βιοαποβλήτων, ανακυκλώσιμων υλικών και μικροαπορριμμάτων.
• Υποέργο 4: «Παροχή υπηρεσίας επανασχεδιασμού της υποδομής καθαριότητας του Δήμου Κισάμου με αξιοποίηση των Γεωπληροφοριακών Συστημάτων GIS».
• Υποέργο 5 «Παροχή υπηρεσίας σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων στο Δήμο Κισάμου».
Η συνολική δημόσια δαπάνη του έργου φτάνει τις 760.206,80 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: