Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

ΝΤΡΟΠΗ....

Εγώ είμαι γεννημένος φιλόζωος και θέλω και τα παιδιά μου να γίνουν... στεναχωριέμαι που στις βόλτες μου, στα βουνά και στα μικρά χωριά μας, βλέπω τους "φύλακες" των βοσκών σε τέτοια κατάσταση. Δεν ξέρω βέβαια τι μπορώ να κάνω, ούτε μπορώ να δικαιολογήσω τέτοιες καταστάσεις, αλλά φτάνει δεν γίνεται να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.. φτάνει.
Η φωτο είναι από την χθεσινή βόλτα του σωματείου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» του Δήμου Πλατανιά σε χωριά του Σελίνου, και δυστυχώς δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα, είναι και στα δικά μας χωριά μας, παραδείγματα πολλά.
Φώτο Σοφία Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: