Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ

Στις Καλυθιές της Ρόδου υπάρχουν ελιές αλλά και αμπέλια και ξινόδεντρα, συνήθως τον Οκτώβριο έπεφταν οι  πρώτες βροχές, κάτι όμως που δεν συνέβη ούτε φέτος. Στην περιοχή υπάρχει το φράγμα του Άη-Γιάννη το οποίο, τέτοια εποχή, τα προηγούμενα χρόνια, ήταν γεμάτο νερό.  Από εκεί έπιναν νερό και τα ελάφια στην περιοχή.
Φέτος, το φράγμα έχει ξεραθεί με αποτέλεσμα τα ψάρια να ψοφήσουν.  Για όλους αυτούς τους λόγους κάτοικοι και τοπική αρχή αποφάσισαν να ζητήσουν την βοήθεια του θεού για …να βρέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: