Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ Ζω.Ε.Σ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΦΑΚΟΠΗΓΑΔΙΟΥ

Οι Ζω.Ε.Σ, η ομάδα Ζωοφιλικών Ενημερώσεων σε Σχολεία, Ιδρύματα και Οργανισμούς, λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια, και ο σκοπός της είναι η ενημέρωση. Είναι απόλυτα παιδαγωγικό και αποτελεί μια σημαντική και καινοτόμο δράση για τη χώρα μας, μιας που η ομάδα που ενημερώνει αποτελείται από ανθρώπους πολλών ειδικοτήτων και σχετικών πάνω στο κάθε θέμα των ζώων αλλά και είναι αποτέλεσμα ενός συνεχούς αγώνα 11 ετών μέσα στα σχολεία, όπου συγκεντρώθηκαν πολλές και ουσιαστικές εμπειρίες.
Στις φωτογραφίες από την επίσκεψη της ομάδος, στο σχολείο του Σφακοπηγαδίου, όπου τα παιδιά έμαθαν για την "άδολη αγάπη" και το δρόμο να βαδίζουν παρέα με ένα ζώο! Να σημειώσω οτι για τα Χανιά την ενημέρωση έχει αναλάβει το σωματείο με την επωνυμία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», με έδρα τον Δ. Πλατανιά.
«Environmental Animal Welfare Action». 
Το σωματείο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, 
Πάντα τέτοια Λένα και Μαρία και πιστεύω το πρόγραμμα βρει όσο μπορεί περισσότερη απήχηση σε μια περιοχή που τα κατοικίδια μας ... μαρτυρούν στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: