Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ

Εδώ το 1ο Μέρος και εδώ το 2ο 
Η ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Του Ιατρού Μιχάλη Μπονατάκη
Συμπεράσματα
Το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει αφ' ενός λέγω της λεηλασίας των αποθεματικών των ταμείων και αφ' ετέρου λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών (ανεργία, κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλπ).
Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας στους οποίους πρέπει να παρασχεθεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στους μεν ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστάνε εισφορές, πρέπει άμεσα να διαγραφούν οι οφειλές τους και να  τους δοθεί η δυνατότητα πληρώνοντας ένα μικρό ποσό της τάξης των 500 ευρώ ετησίως να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σε όλους τους πολίτες που είναι ανασφάλιστοι και έχουν πολύ μικρά η καθόλου εισοδήματα πρέπει να χορηγείται πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ταυτόχρονα είναι ανάγκη να κινητοποιηθούν όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις με στόχο την περαιτέρω μείωση της τιμής των φαρμάκων και οποιασδήποτε περιττής δαπάνης στην λειτουργία των νοσοκομείων βάζοντας οριστικό τέλος στην λεηλασία του ασφαλιστικού συστήματος.
H ανάγκη ουσιαστικής πολιτικής παρέμβασης
Σήμερα το πολιτικό σκηνικό αλλάζει ραγδαία. Η κοινωνία αναζητά νέους πολιτικούς φορείς πέρα από τα υπάρχοντα κόμματα που θα έχουν ξεκάθαρες θέσεις ενάντια στην διαφθορά τον λαϊκισμό και τον φασισμό.
Οι ανάγκες των καιρών μας επιβάλουν να δημιουργήσουμε ένα ευρύ κίνημα ενεργών πολιτών με στόχο την δημιουργία ενός ΝΕΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ που θα έχει σαν βάση τις εμπειρίες του παγκόσμιου πράσινου κινήματος. Με κύρια χαρακτηριστικά τις αρχές της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της υπεράσπισις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μη βίας και της άμεσης δημοκρατίας. Να επικεντρώνει την δράση του στην προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας και την παροχή στέγης, τροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους πολίτες. Να αντιπαλεύει την ασυδοσία των πολυεθνικών και τα προνομια των συντεχνιών. Να επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα με στόχο την βιωσιμότητα της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, εντάσσοντας όλη αυτή την προσπαθεια στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: