Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΚΛΟ ΚΑΝΕΙ Η ΖΩΗ.....

Κάποιοι νομίζουν ότι με το να πάρουν στήριξη από κόμμα, ή ακόμα να υπογράψουν μια αντιμνημονιακή διακήρυξη αυτόματα θα τους έλθει η φώτιση και η αναλαμπή και θα φτιάξουν όλα αυτά που για 40- και βάλε χρόνια η κομματικοποιημένη αυτοδιοίκηση δεν έφτιαξε!!! Μάλλον δεν έχουν καταλάβει όταν και άμα έλθει το οποιοδήποτε κόμμα στην εξουσία σήμερα θα πράξει αυτά που δεν λέγονται, αυτά που δεν γράφονται, αυτά που όλοι μας ξέρουμε χρόνια τώρα, αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Βέβαια με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι αυτοί οι "φίλοι", απότομα έγιναν κομματόσκυλα του κάθε ανερχόμενου ή παραπατούντα πολιτικού!!! Γιατί άραγε; 
Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακομμάτιστη και μακρυά από όλα αυτά τα παιχνίδια, που εκμεταλλεύονται συνθήκες για να δημιουργήσουν νέους χαραμοφάηδες και ανίδεους καιροσκόπους.
Δεν χρειάζσαι λοιπόν να υπογράψεις για να κάνεις το καλό....χρειάζεσαι να έχεις μέσα σου μπέσα και ν΄αγαπάς τον τόπο σου, απλά !!! 

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Να είστε σίγουροι ότι αυτοί που νοιάζονται για την Κίσαμο μας θα κάνουν τα πάντα για να ανοίξουν ένα βιβλίο για την Κίσαμο , έτσι ώστε εκεί να μπορούν να γραφτούν σελίδες με την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας.Δυστυχώς μέχρι τώρα , κατά την ταπεινή μου άποψη και βέβαια για τα χρόνια που εγώ θυμάμαι , δεν υπήρχε βιβλίο για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα .
Για αυτό για άλλη μία φορά σας συνιστώ να κάνετε ΥΠΟΜΟΝΗ και τότε θα δούμε ποιοι θέλουν το καλό του τόπου μας και ποιοι κοιτάζουν μόνο την καρέκλα και όλα αυτά που έχουν πισωγυρίσει τόσο την Κίσαμο όσο και την Ελλάδα μας.
Τα καλά νέα είναι μπροστά μας!!!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

η Υπομονή έχει τα όρια της!!Τα καλά ίσως έρθουν σ’ αυτούς που περιμένουν, αλλά μόνο όσα περισσέψουν απ’ αυτούς που βιάζονται.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

και φυσικά Ιάκωβε.... Η υπομονή έχει τα όριά της. Αν πάει πολύ μακριά, φτάνει τα όρια της δειλίας.