Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ

Εθελοντισμός σημαίνει φως 
«Εθελοντισμός σημαίνει φως», σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Τμήματος Κισάμου, στην εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας που πραγματοποίησε το Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Κισάμου   το εσπέρας της Κυριακής, 12 Ιανουαρίου, στους χώρους του «Τσατσαρωνάκειου» Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Μητροπόλεως μας, στην Κίσαμο.
Κατάμεστη η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τσατσαρωνάκειου από πλήθος κόσμου που προσήλθε για να εκφράσει την στήριξη του στην σιωπηλή, αθόρυβη, αλλά ουσιαστική προσπάθεια που το Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Κισάμου, διαχρονικά, προσφέρει στον τόπο και τους ανθρώπους του. Όπως ανέφερε η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, εθελόντρια αδελφή του ...
...Τμήματος, εκπαιδευτικός κ. Περδικάκη Αγγελική, το Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Κισάμου στηρίζει ανάγκες πολύπαθων και εμπερίστατων συνανθρώπων μας, οι οποίοι δυσκολεύονται να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες επιβίωσης τους.
Ο Επίσκοπος μας κ. Αμφιλόχιος, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Τμήματος Κισάμου, ευχαρίστησε τις Εθελόντριες Αδελφές του Τμήματος για την ουσιαστική προσφορά τους, ως επίσης και το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. για την γόνιμη συνεργασία. Υπογράμμισε δε την σπουδαιότητα της έναρξης λειτουργίας του νέου Τμήματος Σαμαρειτών-Ναυαγοσωστών, το οποίο παρακολουθούν περί τους πενήντα νέους και νέες της ευρύτερης περιοχής και φιλοξενείται στους χώρους του «Τσατσαρωνάκειου» Πολύκεντρου της Μητροπόλεως και εξήρε την αξία του εθελοντισμού. «Στις μέρες μας όπου βιώνομε έντονα και απελπιστικά όχι μόνον την απαξίωση, αλλά και την κατάρρευση του Κράτους Πρόνοιας, ως οφείλει να λειτουργεί για τους πολίτες του, η εθελοντική προσφορά αποκτά ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα. Όταν μάλιστα αυτή η προσφορά είναι ανιδιοτελής και θυσιαστική, ποτισμένη και εμπνεόμενη από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, τότε αποτελεί φως και ελπίδα για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στην περίπτωση αυτή εθελοντισμός, σημαίνει φως.
Χαιρόμεθα ιδιαίτερα, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος που το Τμήμα του Ε.Ε.Σ. στον τόπο μας, προσφέρει διακονικά, θυσιαστικά και αγαπητικά στον πονεμένο άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και αποκλεισμούς». Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι βουλευτές του Νομού, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Χρήστος Μαρκογιανννάκης, ο κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο θεματικός Αντιεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ως και άλλοι εκπρόσωποι Φορέων. Η εκδήλωση διανθίστηκε με τραγούδια από μουσικό σχήμα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: