Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΕ ΣΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ....

Από σήμερα και για όσο καιρό δεν αλλάξει την απόφαση της η ΠΥΣΠΕ Χανίων, που υποβίβασε το 4θέσιο δημοτικό σχολείο Γραμβούσας σε 3θέσιο, οι σύλλογοι της περιοχής  (Γονέων-Πολιτιστικός) αποφάσισαν να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Βέβαια το λυπηρό στην περίπτωση αυτή δεν είναι η αποχή -ίσως εκεί στον δήμο να μην το ξέρουν- αλλά η προφορική διαβεβαίωση του προϊσταμένου κ. Ποντικάκη οτι το σχολείο του χρόνου δεν θα λειτουργήσει. ..και οι μαθητές να ετοιμάζονται για Πλάτανο!!!
Εύγε λοιπόν, λουπά-λουπά τα καταφέραμε..μετά τις Καλάθενες και των Γραμβουσίων..... 
Η Κίσαμος είναι φτωχότερη μέρα με την μέρα..δυστυχώς οι κυβερνώντες αλλά και οι υπόλογοι της περιοχής δεν κάνουν εντελώς τίποτα γι αυτήν την τραγική κατάσταση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: