Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ

Είχε προηγηθεί το κλείσιμο και η υποβάθμιση άλλων σχολείων της Κισάμου χωρίς αντίδραση του Δήμου. Στην περίπτωση της Γραμβούσας όμως έχουμε υποβάθμιση σχολείου σε μια από τις δυναμικότερες περιοχές της Κισάμου. Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι διότι σε επόμενο χρόνο θα πάρει προτεραιότητα για να κλείσει.
Ότι και να υποσχεθούν η διοικητική πραγματικότητα δηλαδή στα χαρτιά το σχολείο πλέον θα είναι τριθέσιο.
Με την μείωση των οργανικών θέσεων θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι τελικοί στόχοι τους που είναι η μείωση του αριθμού.....
... των εργαζομένων στον τομέα της παιδείας.
Έχουμε κατ επανάληψη γράψει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός που βρίσκεται και πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη (Αρχή της εγγύτητας) και πρέπει να αγωνίζεται προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα της Τοπικής Κοινωνίας και Αυτοδιοίκησης .
Δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό, και ο Δήμος Κισάμου και τα συνδικαλιστικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για μια ακόμα φορά, παρακολουθούν αμήχανοι και σιωπηλοί με σκυμμένο κεφάλι τα όσα συμβαίνουν εις βάρος της κοινωνίας αλλά και εις βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .
Αυτό πρέπει να σταματήσει.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η συμπεριφορά του καλού και υπάκουου παιδιού προς την κεντρική εξουσία δεν εξυπηρετεί πάντα τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.
Δεν μπορεί εκ των υστέρων και για τα μάτια του κόσμου να εξαντλείται η αντίδραση με κάποιο εγγραφάκι διαμαρτυρίας μια παράσταση στον Αρμόδιο ή μια δήλωση σε μια εφημερίδα.
Η διατήρηση της καρέκλας δεν είναι αυτοσκοπός.
Σε πολύ σοβαρά θέματα (η παιδεία είναι τέτοιο) πρέπει να χαράζεται πορεία με αποφασιστικότητα η οποία θα μπορεί να φτάσει κλιμακωτά μέχρι την απόλυτη σύγκρουση προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.
Τέτοιος είναι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και έτσι πρέπει να πορεύεται.
Εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε προτείνει πως αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα.
Δεν έχουμε εισακουσθεί.
Για την  Δημοτική Ομάδα
Ο Επικεφαλής 
Κουκουράκης Κων/νος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες εσύ Κωστή !!!!
Το σίγουρο είναι όμως ότι η δημοτική μας αρχή , πέρα από όλα τα άλλα , είναι ΠΑΝΤΕΛΏΣ ΑΠΟΎΣΑ από τα θέματα Πολιτισμού , Αθλητισμού - Παιδείας , Υγείας .
Καλοί είναι οι λόγοι και φωτογραφίες στις γιορτούλες και στα πανηγυράκια , αλλά μέχρι εκεί!!!!
Όχι πως περιμέναμε τίποτε άλλο , γιατί απλά δεν το έχουν !!!!
Δεν τους απασχολεί το ΜΈΛΛΟΝ του Τόπου μας , άλλα τους απασχολούν , που όλοι ξέρουμε και δεν θέλω για άλλη μία φορά να ξαναγράψω.
Αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι αυτή την αδιαφορία τους την πληρώνει ο συνδημότης μας και αυτοί απλά και με θράσος δηλώνουν "ότι αμάρτησαν για το καλό του τόπου μας" .
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.