Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.....


Μετά την ανάληψη Τούρκων επιχειρηματιών της διαχείρισης της μαρίνας στην Μυτιλήνης για τα επόμενα 40 χρόνια, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της εταιρείας İbrahim Tamer Haşimoğlu εκδήλωσε το ενδιαφέρον του και για την κατασκευή ενός νέου υπέρ σύγχρονου λιμανιού, στην δυτική πλευρά της Πόλης του Ρεθύμνου, ικανό να εξυπηρετεί τα νέου τύπου μεγάλα κρουαζιερόπλοια.
Στα σχέδια των Τούρκων είναι και η κατασκευή πλήρως εξοπλισμένης μαρίνας, παρόμοια αυτής που τώρα κατασκευάζετε στην Μερσίνη της Τουρκίας.
Οι Τούρκοι επιχειρηματίες και κατά το παρελθόν έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κρήτη. Ήδη είναι συμμέτοχοι σε πολλά αιολικά πάρκα της Κρήτης μέσον εταιριών holding.
Στο παρελθόν είχε αποτύχει η προσπάθεια Τούρκων επιχειρηματιών να μπουν στην αγορά τσιμέντων στης Κρήτης.
Στα άμεσα σχέδια των Τούρκων είναι και η είσοδο τους στις εσωτερικές ακτοπλοϊκές γραμμές.
Είπαμε είμαστε διαλυμένοι σαν κράτος.....ο περιφερειάρχης εξαγγέλλει δίχως αντίκρυσμα και οι Τούρκοι παραμονεύουν...συγχαρητήρια, άντε και με το καλό και στον ΒΟΑΚ που είναι έργο ανάγκης. Αλήθεια οι ιθύνοντες δεν έχουν απάνω τους φιλότιμο...είπαμε να προσελκύσουμε επιχειρηματίες αλλά όχι και έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: